Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
open huis bij Van Der Hoorn Orchideeën, 19 november, Ter Aar

Eerste 'Kas zonder Gas' 10 jaar

Tien jaar geleden heeft Van Der Hoorn Orchideeën een unieke kwekerij gebouwd: de 'Eerste Kas zonder Gas’. In november van 2006 gingen de eerste planten, de phalaenopsis Multiflora’s, erin. Precies een decennium later is het jubileum een mooie gelegenheid om het bedrijf open te stellen voor omwonenden, relaties en andere geïnteresseerden.


Maurice van der Hoorn

Geen aardgas, geen CO2
In de kas wordt 0% aardgas gebruikt. Verwarmen en koelen gebeurt middels grondwater, dat zich op een diepte van 80 tot 100 meter onder het oppervlak bevindt. Dit water is altijd een graad of 11. Om de warmte/koude goed de kas in te krijgen, wordt gebruik gemaakt van ventilatoren. Tekorten, tot slot, worden opgeveild met een elektrische warmte/koude-pomp, die volledig draait op groene stroom waarmee ook de CO2 uitstoot tot 0 gereduceerd is. (Voor meer achtergrond bij de werking van deze kas, klik hier).Bij Van Der Hoorn Orchideeën worden jaarlijks 1 miljoen phalaenopsis Multiflora’s opgekweekt van kleine plantjes tot mooie bloeiende planten. Het bedrijf heeft een groot assortiment in vele kleuren, zoals rose, lila, rood, geel oranje, paars, wit en combinaties van kleuren in verschillende variaties: gevlekt, gestreept en gespikkeld. De Multiflora’s worden onder het label ‘Amore Mio’ verkocht. Dit staat naar eigen zeggen voor de liefde en passie waarmee deze planten door het team worden gekweekt. Hierdoor levert het bedrijf lang bloeiende planten met minimaal 20 knoppen van topkwaliteit.


Ellen van Tol van Van Der Hoorn Orchideeën vorige week op de beurs in Aalsmeer


Open dag

Maurice van der Hoorn en zijn team nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op dit unieke bedrijf. Op zaterdag 19 november is er Open Dag bij Van Der Hoorn Orchideeën, Paradijsweg 49 in Ter Aar, van 10.00 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie:
Van Der Hoorn Orchideeën
Maurice van der Hoorn
Paradijsweg 49
2461 TL Ter Aar
M: 06 46415737
E: maurice@vdhoornorchideeen.nl
www.vdhoornorchideeen.nl