Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 december, Flower Science

Hoe wordt de bollenteelt echt schoon?

Hoe kunt u overstappen naar een nieuwe, echt duurzame manier van bloembollen telen? Zónder chemische middelen maar toch rendabel? Dat lukt alleen als de hele sector samenwerkt aan de doelstelling van een robuuste en vitale teelt in 2030. Voor de teelt van bollen en bloemen zijn steeds minder chemische gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar. Ook de eisen van de retail en de consument maken u het leven niet gemakkelijk.Toch wilt u een mooi kwaliteitsproduct blijven leveren. Links en rechts wordt geëxperimenteerd met innovatieve oplossingen. Onderwijs, ondernemers, onderzoekers en overheid vinden elkaar hier. Hoog tijd voor een congres om de ervaringen uit te wisselen!

Op 1 december organiseert Flower Science samen met Greenport Duin- en Bollenstreek dit congres over nieuwe manieren van telen van bollen en bloemen. Experts geven hun visie op ‘Vitale Teelt’: teelt zonder belasting voor het milieu maar met rendement voor de ondernemer. U zult worden verrast door beproefde recepten van binnen en buiten de sector. De uitdaging is het slim combineren van bestaande concepten, ook met oplossingen van buiten de sierteelt. Er zijn vier mogelijke wegen te bewandelen die op u worden afgevuurd door onderzoekers en ondernemers. Alle betrokken partijen laten zien hoe zij bezig zijn met het werken aan een brede oplossing.

Laat u in één middag bijpraten, kom ook op 1 december naar Theater Floralis in Lisse. Klik hier voor aanmelden en programma. Tijdens het interactieve deel horen wij graag wat uw ervaringen zijn. Vergeet daarom uw mobiele telefoon niet.

bron: Flower Science
 
Publicatiedatum: