Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10 lozingen in onderzoek na handhavingsdag

Dat toezicht houden nodig is, blijkt uit de opbrengst van de handhavingsdag die Delfland op 27 oktober hield. Dit keer was er tijdens de dag extra aandacht voor de teeltwisseling van de glastuinbouw. Vanwege de teeltwisseling willen glastuinbouwondernemers met een schoon (water)systeem de nieuwe teeltperiode starten. Dit kan leiden tot ongewenste lozingen op de sloot.Naar aanleiding van deze dag zijn er tien lozingen in onderzoek. Ook zijn er twee afvalcontainers aangetroffen waar vervuild water uit stroomde.

Door deze extra inzet maakt Delfland werk van schoon water. Dat doen we niet alleen tijdens de speciale handhavingsdag, maar continue. Dus ook 's avonds en in het weekend buiten kantooruren.

Als glastuinbouwbedrijven ondanks aansluiting op de riolering een calamiteit hebben waarbij een lozing op de sloot onvermijdelijk is, moeten zij dit melden aan Delfland via het KlantContactCentrum, telefoon 015 260 108 of e-mail: [email protected]. Het melden van een lozing veroorzaakt door een calamiteit is verplicht.

www.hhdelfland.nl
Publicatiedatum: