Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boomkwekerij J. Mouws introduceert Greenest Plan(e)t

Nieuw label voor 100% ecologisch gekweekte planten

Planten met het nieuwe label Greenest Plan(e)t zijn 100% ecologisch gekweekt. De sierheesters en klimplanten in pot die onder deze naam verkocht worden, zijn afkomstig van Boomkwekerij J. Mouws uit Wernhout. "Dit label maakt onze manier van kweken herkenbaar. De consument of groenprofessional kan nu bewust kiezen voor ecologische tuinplanten", aldus kweker Jan Mouws. Greenest Plan(e)t is vanaf nu met het speciaal ontwikkelde etiket verkrijgbaar bij Boomkwekerij J. Mouws.

Alle planten bij J. Mouws worden ecologisch gekweekt. Na een leerproces van jaren is de ecologische teelt inmiddels een vertrouwd gegeven op het bedrijf. Ten grondslag aan de keuze voor deze teeltwijze ligt de persoonlijke overtuiging van Jan Mouws."Ecologisch betekent dat er een diep respect is voor de natuur en voor alles wat leeft. Het is belangrijk om zuinig te zijn op onze aarde en deze te behouden, zodat onze kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties ook een toekomst hebben. De keuzes die gemaakt worden zijn intuïtief gevoed. Dat wil zeggen dat het gevoelsmatig allemaal moet kloppen op het bedrijf en met de bedrijfsvoering. Mijn innerlijke ontwikkeling speelt hier een belangrijke rol in. De balans tussen de natuur en het menselijk handelen speelt een grote rol", licht hij toe. De kwalificatie A label van het NL Greenlabel duurzaamheidscertificaat onderstreept de duurzame werkwijze van dit bedrijf.

Keuze
Door de 100% ecologisch teelt met de introductie van de Greenest Plan(e)t ook actief uit te dragen, kunnen consumenten nu bewust kiezen voor planten die op hele natuurlijke wijze zijn groot gebracht. Deze keuze was er voorheen niet of nauwelijks. Het label wordt ingezet voor de afzet naar particulieren (via tuincentra) en de hoveniersmarkt en het openbaar groen.

Teeltwijze
Het label de Greenest Plan(e)t wordt vooral geladen door de filosofie die Jan Mouws heeft ontwikkeld en toegepast op zijn bedrijf. De planten worden op een zo natuurlijk mogelijke wijze gekweekt zonder chemische middelen op en in de planten. Ze zijn dus 100% vrij van pesticiden.

"Het was een zoektocht van vele jaren om te komen tot een goede teeltwijze. Inmiddels is er veel ervaring met de inzet van allerlei natuurlijke hulpmiddelen waardoor de planten van nature sterker zijn en dus minder vatbaar voor ziekten en plagen", aldus Mouws.

Leven in vele vormen
Concrete maatregelen zijn de inzet van goede compost en jarenlang gebruik van compostthee. Dit laatste is een extract uit compost waarin veel microleven zit. Dit geeft leven in de grond en versterkt de planten. Ook het gebruik van mycorrhiza zorgt voor een natuurlijk versterkend effect. Mycorrhiza zijn bodemschimmels die in symbiose leven met de plant, waardoor de planten makkelijker water en voedingsstoffen op kunnen nemen. Verder wordt een paar soorten insecten ingezet. Speciaal hiervoor zijn voortplantings- en levensvoorzieningen op de boomkwekerij getroffen. Denk aan stukjes natuurlijke begroeiing her en der op de kwekerij voor overwintering en voortplanting van allerlei insecten. Water is de levensader in de kwekerij en dat krijgt veel aandacht. Door levend water te gebruiken zijn de planten vitaler. Al deze maatregelen geven ook een goede her groei bij de eindgebruiker.

Voor meer informatie:
Boomkwekerij J. Mouws
Grote Heistraat 23
4884 JA Wernhout
T: 076-5973074,
E: [email protected]
www.mouws.nl
Publicatiedatum: