Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fibrex Nurseries: Teeltwisseling in beeld

Het geraniumseizoen zit erop en de voorbereidingen voor het volgende seizoen nemen een aanvang. Zo ook bij Fibrex Nurseries uit Warwickshire, Engeland. De kweker, die erg in haar nopjes is met de verkoop van afgelopen seizoen, heeft de laatste planten weggestuurd en is doende de bezem door de kas te halen. We speken met Ursula Key-Davis, eigenaar van deze ter lande vanwege diens enorme assortiment geraniums bekende kwekerij.


De jaarlijkse grote schoonmaak

2000 soorten
Volgens Ursula heeft de kwekerij een mooi seizoen gedraaid. "De kwaliteit van de planten was goed, hoewel wat langzaam door een koude lente. En ook sales waren hoger dan het jaar ervoor." De kwekerij ligt wat achteraf, in de 'countryside', maar trekt klanten en bezoekers uit alle hoeken van het eiland. Dat komt omdat Fibrex beschikt over 's lands grootste assortiment geraniums: 2000 soorten. "De mensen komen van overal, speciaal voor die soorten die nergens anders te vinden en te krijgen zijn.
Stekken
Momenteel is Ursula in de weer met het stekmateriaal voor volgend seizoen - een geduldig werkje waar zij van eind juni t/m de kerst mee bezig is. Per dag plant zij gemiddeld zo'n 1000 stekjes - alles gaat er met de hand - en daarnaast is het natuurlijk ook zaak het overzicht in al die soorten te houden.

Naast een vast assortiment wil de kweker ook inspelen op trends, hoewel dat natuurlijk lastig blijft. Zo hoopt Ursula volgend seizen wat meer geurende soorten aan te kunnen bieden, omdat die afgelopen seizoen lekker wegliepen en verwacht zij ook veel van de soorten met pastelkleurtjes.Schoonmaak

Tijdens de schoonmaak moeten alle achtergebleven planten elders worden ondergebracht. Met 0,2 ha is maar een klein kwekerijtje - en zeker in verhouding tot het bij ons veel geziene type dat met hectare tegelijk uitdijt - maar toch is het elk jaar weer een hele operatie. Wanneer alle planten eruit zijn, gaat de hogedrukspuit er doorheen.Voor meer informatie:
Fibrex Nurseries LTD
Ursula Key-Davis
T: (01789) 720788
F: (01789) 721162
E: [email protected]
www.fibrex.co.uk