Grombein Naturgrünhandel GmbH is een specialist als het gaat om kerstgroen en –kransen. De in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts gevestigde kweker produceert en verhandelt zo’n 350.000 seizoens-gerelateerde kransen. Bescheiden lacht kweker Dirk Grombein als hem wordt gevraagd naar de kracht van zijn kransen. “Het meeste van ons kerstgroen komt uit de buurt van de Eifel. Hier groeien Nobilis- en Nordmannsparren met hun kenmerkend groene pracht.”Onderscheiden
De kransen worden samengesteld uit zowel openbare als eigen kweek. “Zo zorgen we voor een zo groot mogelijke versheid. Daarnaast is de flexibiliteit een pluspunt. We leveren de kransen volledig gestyled of als nog creatief af te maken strokrans. Soms wil iemand een luxe versie of juist een traditionele. Ook leveren we aan professionals, die zich juist willen onderscheiden van de markt. Gezien we alle kransen met de hand maken, zijn deze individuele wensen geen probleem.”

Flexibiliteit
Ook in transport is Grombein flexibel. “Al onze trucks zijn uitgerust met hefpodium of vorkheftruck. Afhankelijk van de hoeveelheid gewenste hulp bij het laden en lossen, kijken we welke manier het snelst en prettigst is.”Of iemand nu containers vol kransen of één zak potaarde bestelt, hij krijgt dezelfde mogelijkheden. Dat ziet ook FleuraMetz-inkoper Jacq de Koning: “Juist die combinatie van keuzevrijheid, kwalitatief sterke kransen en altijd die persoonlijke benadering, is wat Grombein zo geschikt maakt als Preferred Supplier.

Kronkelhazelaar
Dirk Grombein is niet alleen bezig met kransen, ook de vele sierbomen op hun terrein krijgen zijn aandacht. ‘We gebruiken ze ook voor onze kransen, maar het zorgt ervoor dat we nog beter kunnen aansluiten bij de wensen van de klant. Denk aan bosbessen, zachte berk, maar ook de kronkelhazelaar. Die takken zijn veel breder te gebruiken dan alleen in kransen. Wat de markt wil hebben en hoe zich dat creatief ontwikkelt, is iets waar FleuraMetz ons in steunt. Dat is nog eens samenwerken.”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com