Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
JoGrow

"Alles is hand- en maatwerk"

Coloured by nature. Deze slogan prijkt op de achtergevel en op de website van JoGrow. Als men de kwekerij in Kwintsheul binnenstappen, wordt men verrast door een palet aan kleuren, iets wat je bij een kweker van groene kamerplanten misschien niet direct verwacht.



Kiezen voor cultivars
Acht jaar geleden stond directeur John Grootscholten voor een dilemma: kiezen voor schaalvergroting of een verbreding in het assortiment. Hij koos voor het laatste. Maik Duindam, salesmanager: "Bijzondere soorten en cultivars zijn ons specialisme. Hiermee willen wij ons onderscheiden in de sector, en gehoor geven aan de wens van de bloemist die zich net als ons wil onderscheiden. Alles is per tray te bestellen en ook toegevoegde waarde aan een product is bij ons geen probleem.’’



Bij JoGrow vind je dan ook geen transportbanden, alles is hand- en maatwerk. Met potmaten uiteenlopend van 5,5 tot 40 centimeter kan dat bijna niet anders. JoGrow is ook aangesloten bij Decorum, de marketing- en verkooporganisatie van 76 planten- en bloemenkwekers in Nederland. Maik: "Zowel de klant als de eindconsument moet tevreden zijn. Wanneer het zo uitkomt, verkopen wij liever nee dan dat wij een matig product wegsturen."



Gemakkelijk geluk

De kamerplanten die bij JoGrow gekweekt worden laten zich verdelen in vijf hoofdgroepen: Aglaonema, Schefflera, Croton, Polyscias en Dracaena, met in de voorjaars- en zomerperiode hierbovenop de Hydrangea. Het meest kenmerkend van deze zes is de Aglaonema (woonplant van de maand oktober). Doordat het aantal kwekers van deze kamerplant is afgenomen, is het product exclusief geworden, maar bij JoGrow vind je hem in veel verschillende verschijningsvormen. "Vroeger vond je deze zogenoemde ‘Easy Happiness’ plant als interieurbeplanting in kantoren, nu ontdekt de consument deze onderhoudsarme en kleurrijke kamerplant.’’



Het uiteenlopende assortiment, de kwaliteitsgarantie en flexibiliteit maken JoGrow een goede samenwerkingspartner.

Neem een kijkje in de kassen van JoGrow:



bron: OZ Planten

Publicatiedatum: