Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tulpenbroeier Niels Kreuk

“Uiteindelijk bepaalt de natuur”

Met een grote glimlach spreidt hij zijn armen richting de kas voor hem. "De miljoenen tulpenbollen die wij hier verwerken, kennen allemaal hun eigen proces." Niels Kreuk, eigenaar van Niels Kreuk bv, voorheen Maatschap Kreuk, wil het liefst iedereen een persoonlijke rondleiding geven. De combinatie van persoonlijk contact en kwalitatief uitstekende tulpen is, zo geeft FleuraMetz aan, een gegronde reden deze 'Preferred Supplier' een wat beter te leren kennen.


foto's: FleuraMetz

Persoonlijk
In zijn achtertuin, terwijl hij zijn schoenen heeft uitgedaan en de kippen rondscharrelen, vertelt hij waarom hij met tulpen werkt. "Het liefst laat ik elke bloemist persoonlijk zien wat er komt kijken bij de groei van een tulp. Maar daarvoor hebben we beiden te weinig tijd." Ook kan Niels zich nog altijd verwonderen over de snelheid waarmee een tulp zich ontwikkelt. "In vijf, zes weken groeit zo’n bol uit tot een vaasklaar product. Ik wil dat in die vaas sterke, schitterende tulpen staan."Voor de gek houden
Wat het voor hem extra speciaal maakt, is hoe de natuur altijd de baas blijft. "Als we in juli de tulpenbollen rooien, begint het proces van voor de gek houden. Door de tulp te triggeren met koude en warmte, kunnen we bepalen wanneer we willen dat hij start met bloeien. Maar hoe gecontroleerd dat proces ook is, de natuur ben je niet de baas. Zij bepaalt het uiteindelijke succes van de bloei."Sentiment in de markt
Zowel Niels als inkoper van FleuraMetz John Diemeer zijn op zoek naar 100% klanttevredenheid. "Dat werkt alleen met wederzijds vertrouwen," vervolgt John. “Met hetzelfde doel voor ogen werkt het makkelijk samen. We helpen elkaar vooruit.”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com


Publicatiedatum: