Rozen zijn een breed toepasbaar, prachtig product. Ze staan symbool voor de liefde en schoonheid, die beide vergankelijk kunnen zijn. Dat probleem wilde Kiara oplossen. “Het symbool van de liefde moest kunnen blijven. Vanuit dat ideaal zijn we aan de slag gegaan.” Kiara Flowers is inmiddels toonaangevend in het kweken en distribueren van geprepareerde rozen.Ecuador
De verse rozenkoppen ogen hetzelfde als gewone rozen, maar blijven dankzij de behandelwijze heel erg lang goed. “Hierdoor kun je de mooiste creaties maken, die bijvoorbeeld goed werken in de design-wereld. Concreter zijn arrangementen in kantoorruimtes,” aldus María, manager op het bedrijf en tevens leverancier aan FlauraMetz.

Voordelig en verstandig
FleuraMetz-inkoper Paul Molina legt uit waarom Kiara goed past in het Preferred Supplier-programma. “Dankzij geprepareerde rozen hebben bloemisten een andere, prachtige keuze vanuit ons aanbod. Denk aan arrangementen waar bloemen voor lange termijn in gebruikt worden. Verversen hoeft niet, waardoor werken met geprepareerde rozen niet alleen een verstandige, maar ook een voordelige keuze is.”

Veelzijdig
Beide zijn het erover eens dat men moet weten dat geprepareerde rozen niet alleen veelzijdig zijn, maar ook makkelijker om te gebruiken en te bewaren. María: “Orders waarbij je meerdere dagen bezig bent, kunnen makkelijk worden voltooid met deze rozen, omdat ze niet doodgaan. Arrangementen kunnen opnieuw worden gebruikt en de bloemen kunnen in elke gewenste kleur worden besteld.” “Het is echt een alternatief voor verse bloemen, het is geen vervanging.” stelt Paul Molina.

María heeft nog wat handige tips voor bloemisten: “Zodra je de rozen uit de doos haalt, kun je ze het beste vastpinnen met bloemistendraad om ze vervolgens in steekschuim vast te zetten. Ook is het ’t beste de bloemen te bewaren in een droge ruimte zonder direct zonlicht of water.”


Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com