Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Esmeralda Farms stopt teelt in Ethiopië

Tholen - "De kans dat we verder gaan, is heel klein." Dat zegt Loui Hooyman, directeur van Esmeralda Farms. De Ethiopische vestiging van het bedrijf werd afgelopen weken door rebellen zwaar beschadigd.

Grote schade
Afgelopen week werd de productielocatie van Esmeralda Farms door Ethiopische rebellen aangevallen. De omvang van de schade was lang onduidelijk. Even klonken geluiden dat vooral voertuigen getroffen waren, maar volgens Hooyman is de schade veel groter. "De koelcellen en voorraadschuur zijn totaal uitgebrand plus een groot deel van de verpakkingsruimte", zegt Hooyman. Er is naar schatting 10 miljoen euro aan schade aangericht. Esmeralda Farms heeft naast het hoofdkantoor in Aalsmeer vestigingen in Colombia en Ecuador. De teelt in Ethiopiƫ startte in 2015.

Meer bloemenkwekerijen aangevallen
Ethiopische rebellen hebben de afgelopen week verschillende bloemenkwekerijen in de regio Bahir Dar aangevallen. Volgens FloraHolland zijn zeker vier kwekerijen slachtoffer geworden van brandstichting en vernieling. Oorzaak is onvrede over het overheidsbeleid.

Nog steeds onrustig
Volgens Hooyman is de rust nog niet hersteld in Bahar Dar. "Voor aanstaande dinsdag zijn er weer demonstraties aangekondigd. Ze zullen niets heel laten. Alles wordt in brand gestoken en wat niet brand wordt vernietigd", zegt Hooyman.

Voor meer informatie
Esmeralda Farms
Loui Hooyman
Email: [email protected]
www.esmeraldafarms.nl