Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verkoop geraniums voor het goede doel

Asante Sana levert €11.000 op voor Keniaanse kinderen

Het geraniumseizoen zit er al weer een tijd op en de balans van het non-profit project Asante Sana is opgemaakt. Het Pelargonium Calliope soort ‘Dark Red’ en de drie nieuwe varianten ‘White Splash’, ‘Hot Rose’ en ‘Red Splash’ zijn volop verkocht door diverse tuincentra en exporteurs. Leveranciers hebben op hun beurt er alles aan gedaan om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Hierdoor heeft Asanta Sana 11.000 euro opgebracht waarmee vele kinderen in Kenia van onderwijs kunnen worden voorzien.Resultaten Asante Sana
De scholen in Kenia, waarmee Asante Sana in contact is, hebben aangegeven de kwaliteit en effectiviteit van hun onderwijs te willen bevorderen om de scholieren nog betere resultaten te laten boeken. Er is een dringende behoefte aan klaslokalen, een scheikundelokaal en een bibliotheek, waarin nu geïnvesteerd kan worden met de opbrengst van Asante Sana. Daarnaast blijft er ook ruimte om in de dagelijkse onderwijskosten, zoals lesmateriaal, te voorzien én is het mogelijk om de kinderen een warme maaltijd aan te bieden. Ook in 2017 zal Asante Sana zich weer inzetten voor het Keniaanse kind.Samenwerking voor het goede doel
Het non-profit project ‘Asante Sana’ bestaat sinds 2013 en heeft als doel om Keniaanse kinderen te voorzien van onderwijs door middel van de verkoop van de Pelargonium Calliope. Deze geraniums, die een seizoen lang als moederplant zijn gebruikt in Kenia, worden naar Nederland gevlogen om uit te groeien tot een eindproduct. Omdat alle schakels in de keten hun steentje bijdragen aan het product, wordt de geranium met een lage kostprijs geproduceerd en zo wordt er een maximale winst behaald. Op deze manier kunnen honderden kinderen al vier jaar lang naar school en zich ontplooien.

Vrienden van Asante Sana
In 2016 is Asante Sana mede mogelijk gemaakt door: Kwekerij Bergcamp, Syngenta, Pull Position, BVB Substrates, Studio Campo en Van Krimpen.

Voor meer informatie:
www.asantesana.eu
Publicatiedatum: