Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hillplant zet in op verscheidenheid

60 soorten op 40.000 m² aan kassen

Kwekerij Hillplant is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in de teelt van hangplanten, de woonplant van de maand september. Hillplant is een echt familiebedrijf. De broers John en Chris van den Heuvel zijn dagelijks direct betrokken bij het gehele proces in de kwekerij en worden terzijde gestaan door diverse familieleden en een loyaal team van medewerkers. De kwekerij is gelegen aan de voet van de Merwedebrug bij Gorinchem. Aldaar is voldoende ruimte voor de continue uitbreiding van de kwekerij en de containervelden.

In 1984 startte de kwekerij, onder de toenmalige naam, Kwekerij van den Heuvel, met 3.000 m² kassen. Vanaf het begin vormen Tradescantia’s een belangrijk segment van de teelt. Inmiddels heeft de kwekerij 40.000 m² aan kassen tot haar beschikking en bestaat het assortiment uit meer dan 60 soorten. De groei van het bedrijf is vindt voornamelijk plaats in de breedte. Dus niet meer van hetzelfde, maar een zo ruim mogelijk assortiment.Naast kamerplanten kweekt Hillplant ook seizoensgebonden perkplanten zowel in een sierpot als in een hangpot. Het assortiment wordt nog steeds uitgebreid, deels door veredeling binnen de kwekerij en deels bij externe veredelaars. De eigen perkplanten worden gestekt door middel van een ‘moerenselectie’.

De teelt van Hillplant bestaat o.a. uit varens, Hedera’s, Rhipsalis, Scindapsus, Chlorophytum’s, Asparagus and Aeschynanthus. De meeste soorten zijn groene planten, maar er zijn ook bloeiende hangplanten bij, zoals de Aeschynanthus. Bij de veredeling van de Aeschynanthus heeft de kwekerij nieuwe soorten ontwikkeld, bekend onder de namen Bolero Bicolore, Mambo, Pink Polka en Rumba. Het stek voor de varens komt al vanaf de eerste teelt van Vitro Plus.Hangplanten trend
De laatste jaren zijn hangplanten weer trendy, je ziet ze wekelijks in veel folders en woonprogramma’s voorbijkomen, maar je ziet het ook terug in interieur beplanting. Echter zijn ze eigenlijk nooit echt weggeweest. Hillplant is blij dat nu ook de nieuwe generatie kiest voor hangplanten. De planten kunnen in een hoge pot, in een hippe hanger of zelfs als wandbekleding gebruikt worden. Hangplanten zijn erg sterk en staan garant voor lange levensduur. Bijkomend voordeel is dat veel van de planten een luchtzuiverende werking hebben en dienen als natuurlijke luchtverfrisser.MPS-A
Hillplant is al jaren MPS–A gecertificeerd. “Onze gewasbestrijding geschiedt al bijna volledig met biologische middelen. Dit houdt simpel gezegd in dat wij ‘goede’ beestjes gebruiken om ‘schadelijke’ beestjes te bestrijden. Dit is zeer duurzaam en natuurlijk goed voor mens en milieu.”

Momenteel werkt Hillplant hard aan het behalen van de MPS-GAP status. MPS-GAP is een uitbreiding van MPS-A en richt zich onder andere ook op procedures voor sociaal beleid ten aanzien van personeel en onderhoud van apparatuur.

Voor meer informatie:
OZ Planten
Magnolia 11 VBA Zuid
1424 LA De Kwakel
Postbus 1076
1430 BB Aalsmeer
+31 297 380 780
[email protected]
www.ozplanten.nl
Publicatiedatum: