Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweten op Plantarium

"Als ik bezoeker was, dan zou ik lekker 's ochtends komen." Deze uitspraak vat, na een rondje over de beursvloer, de stemming onder de standhouders aardig samen. Het is namelijk heet onder het glas van Plantarium. Gisteren ging de groenbeurs in het Boskoopse rustig van start - en misschien wel iets te rustig. De hoop is dat het vandaag en de komende dagen wat drukker wordt maar, wederom gezien het weer, heeft menigeen er een hard hoofd in.

Hoe dan ook, qua opzet, standhouders, activiteiten en ook media aandacht zit het wel snor. In alle vroegte werden al de nodige medailles uitgereikt: J.G. Cammeraat en Rovero kregen prijzen voor de mooiste stand, journalisten vonden de Hydrangea macrophylla 'Three Sisters' en de Clematis 'Taiga' het mooist en volgens de jury was de Astilbe 'Chocolate Cherry' (MIGHTY) van Compass Plants uit Hillegom de meest veelbelovende nieuwkomer. Daarnaast zijn nog vele tientallen planten in de prijzen gevallen, waarbij goud zou staan voor 'nieuw en fantastisch', zilver voor 'nieuw en veelbelovend' en brons voor 'nieuw en een aanmoediging'.

Een uitgebreidere fotoreportage volgt later: hieronder vast een voorproefje:


Nieuw op de beurs dit jaar is Duif International. Samen met het bedrijf Pottery Pots kregen zij een mooi stukje beursvloer toegewezen, alwaar arrangeur Judith Frankrijker het voorbijkomende publiek met 1001 idee├źn verraste. Vlnr: Marco Hartensveld (Duif International), Judith Frankrijker (arrangeur), Ruud Jonkheer (Duijf) en Cees van Goor (Pottery Pots)


De immer goedgehumeurde heren van Van Tuijl, dit maal op de beurs o.a. schermend met de nieuwe Venuplast lijn. Vlnr: Cor van de Zwan, Arjan van Leeuwen en, achter de tafel, Willem Vermeer


Afstrooi mixen zijn relatief nieuwe producten in de potplantenteelt. Men strooit er iets van op de aarde rondom de plant, opdat onkruid en mossen de pas wordt afgesneden en er ook minder water verdampt. Jiffy is hierin een van de koplopers en zeker in de regio Boskoop geen onbekende. Vlnr: Dennis Colpa, Lars Tolenaar en Ton van Wetten.


Javo introduceert een geheel vernieuwde oppotmachines, dusdanig nieuw dat het de Standard 2.0 gedoopt is. Het bedrijf was de eerste die zo'n vijftig jaar geleden met een dergelijke machine - die men ter contrast/illustratie had meegenomen (foto hieronder) - de markt betrad. Op de foto Bert Miggelenbrink met lieftallige assistentes.
De Zonnebloem jubileert en staat dit jaar voor de 25ste keer op Plantarium. Links Bart en Cris Oostveen, rechts Henk Braam.


Plantarium bestaat eigenlijk uit twee beurzen: een voor de stands en een voor de planten. Met golfkarretjes worden bezoekers heen en weer gereden, waarna zij zichzelf bij binnenkomst op een ijsje kunnen trakteren.Publicatiedatum: