Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hangplanten zijn woonplanten van september

Hangplanten zijn de Woonplanten van september 2016. De 'Woonplant van de maand' is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

"Met groene en bloeiende hangplanten is het eenvoudig aparte effecten in perspectief te creëren in een ruimte. Ze zijn een verrassend element op hoogtes waar je niet zo snel groen verwacht. En dat sluit goed aan bij de huidige stijltrend van semi-transparante materialen en planten met een ongebruikelijke uitstraling. Het groen biedt rust en laat tegelijk licht door. De vorm van de planten neigt vaak naar buitenaards. De bloemen zijn op het surrealistische af. En de bladdessins doen soms denken aan de Melkweg," zo wordt op de site van Royal FloraHolland lovend geschreven over hangplanten.

"Zo dragen bloeiende hangplanten bij aan het gevoel dat alles mogelijk is, ook binnen een heel andere wereld creëren. Speel met spiegels en gekleurde spots om de vibe van een groene sterrenwacht neer te zetten. Hier vind je een aantal voorbeelden van hangplanten, maar er is natuurlijk nog veel meer keuze. Bij je tuincentrum of bloemist hangt een keur aan grillige vormen, spannende sprieten en welvende bladeren te wachten om het bij je thuis mooier te maken."

Lees hier meer over de diverse soorten hangplanten.
Publicatiedatum: