Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ven Flor

Braziliaanse kweker investeert in scherminstallaties en klimaatbesturingssysteem

Kwekerij Ven Flor uit Brazilië is een, in beide betekenissen van het woord, bloeiende onderneming. Er worden, op een areaal van 5 ha, 20 verschillende soorten siergewassen gekweekt, waaronder orchideeën, palmen, zamilculcas en chrysanten. De planten zijn primair bestemd voor de eigen markt - een markt in opkomst.Het klimaat, over het algemeen iets tussen tropisch en gematigd, leent zich voor de kweek van deze planten, maar liggen er enkele grote uitdagingen op het gebied van temperatuur- en lichtmanagement. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd duurzaam te kunnen produceren, heeft de kweker uit Holambra, niet ver van Sao Paolo, onlangs geïnvesteerd in scherminstallaties en een nieuw klimaat besturingssysteem.

Svensson, het bedrijf dat er de schermen installeerde, vertelt in een verhaal op diens website meer over de kwekerij, de teelt en uiteraard het schermen en de klimaatbeheersing.

Publicatiedatum: