Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AQ Roses Ethiopië viert 10-jarig jubileum

Tholen - AQ Roses in Ethiopië, de rozenkwekerij van het familiebedrijf Rosa Plaza uit Rijsenhout, bestaat 10 jaar. Een concrete datum houden ze niet aan, vertelt Wim Ammerlaan, maar een maand geleden werd er op de kwekerij een mooi feestje gebouwd. Zoals ook op de website te zien en te lezen is, werden de werknemers – en vooral een groep van zo’n 25 werknemers van het eerste uur – in het zonnetje gezet.


Beelden van het feestje op de kwekerij vorige maand (voor meer foto's, zie de Facebook pagina van AQ Roses)

De rozenkweker groeide al snel na de start van 18 naar een kleine 40 hectare. Dat zijn grote oppervlaktes natuurlijk, maar in vergelijking met andere rozenjongens in Afrika is het bescheiden. En dat is bewust: hoe groter het wordt, hoe lastiger het is om een strakke kwaliteit te waarborgen, vertelt Wim. “Wij onderscheiden ons door het leveren van de beste kwaliteit en service aan onze klanten. Dat willen wij blijven doen en het optimaliseren van die kwaliteit en service is dan ook onze voornaamste focus.”


Uit het archief: het bouwen van de kas 10 jaar terug

Alle rozen – op jaarbasis zo’n 100 miljoen stelen, in ruim 15 smaken – worden vanuit de farm in Ethiopië naar Aalsmeer gevlogen. Aldaar worden de rozen op het eigen verpakkingsbedrijf Amflora verwerkt, verpakt en naar de klanten vervoerd. Op het moederbedrijf, de kwekerij in Rijsenhout zelf, worden al een tijdje geen rozen, maar daarentegen hortensia’s geteeld.

Voor meer informatie:
RosaPlaza
Wim Ammerlaan
Lavendelweg 5
1435 EW Rijsenhout
M: +31 (0) 6 20975286
E: [email protected]
www.rosaplaza.nl

Facebook: RosaPlaza