rapport ‘Greenhouse horticulture in Korea’

Zuid-Koreaanse sierteeltsector in het slop

Het rapport ‘Greenhouse horticulture in Korea’ geeft inzicht in de huidige stand van zaken van de kassenbouw in Korea. Het geeft een beeld van de totale tuinbouwproductie en consumptie, de omvang en verschillende soorten gebruikte kassen en het beschrijft een stuk historie.Voor wat betreft de sierteelt is zowel productie als consumptie niet rooskleurig. Beide dalen namelijk al jaren en zelfs nu de economie weer aantrekt lijkt de Koreaanse bloemenindustrie daar niet van te kunnen profiteren. Opvallend is dat de handel in en het gebruik van bloemen en planten bijna exclusief lijkt te zijn voorbehouden aan bedrijven die allerhande ceremoniën verzorgen. Individuele aankopen zijn, zeker in verhouding met andere rijke landen, zeer laag. In cijfers komt dit neer op (omgerekend) een jaarlijkse besteding van zo'n 18 euro per hoofd van de bevolking.

De export van sierteeltproducten is van 100 miljoen dollar in 2010 teruggelopen naar 40.000 in 2014.

In de lift

Overigens zit de tuinbouw als geheel wel in de lift. Er worden steeds meer glazen kassen gebouwd, de consumptie van glasgroenten is hoog en export komt steeds meer op gang.

Klik hier voor het rapport

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.