Lucas Vos in gesprek met Reuters

Royal FloraHolland wordt 'Tinder of AirBNB voor bloemen'

"We moeten ons realiseren dat, als we bloemen in bijvoorbeeld China of India willen verkopen, het logistieke systeem dat wij hier gebouwd hebben waarschijnlijk niet langer toereikend is", aldus Lucas Vos in gesprek met persbureau Reuters.

Zoals bekend slaan producenten steeds vaker de veiling over. Zozeer zelfs, dat directe stromen inmiddels de hoeveelheid op FloraHolland verhandelde producten voorbij zijn gestreefd. Hetgeen tot hoofdbrekens leidt bij de coöperatie, die op haar beurt deze jaren flink investeert in het realiseren van een 24/7 online handelsplatform. Royal FloraHolland zal een soort 'Tinder of AirBNB voor bloemen worden', aldus Vos. Tegelijkertijd geeft hij aan vertrouwen te hebben in het voortbestaan in een vorm van een hub, waar veel product samenkomt. "Veel kwekers telen een product, maar de consument wil een boeket."

Verder geeft Lucas aan dat FloraHolland plannen heeft logistieke centra in het buitenland te openen, elders in Europa, in Afrika of in de nabijheid van Aziatische kopers.

Klik hier voor het artikel op Reuters


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.