Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
proef met LED-kweekcel bij vermeerderingsbedrijf De Zonnebloem Jonge Planten BV

Wat is de ideale lichtmix voor varens?

Wat is de ideale lichtmix voor varens? En bij welk klimaat gedijen de planten het beste? Deze vragen staan centraal bij de eerste proef in de LED-kweekcel bij vermeerderingsbedrijf De Zonnebloem Jonge Planten BV in De Kwakel. Via het Groen onderwijscentrum zijn studenten van Hogeschool Inholland Delft gestart met de eerste proef in de kweekcel. Op 14 juni tijdens de GreenTech in Amsterdam worden de resultaten gepresenteerd.


Foto's: de proefopstelling bij De Zonnebloem Jonger Planten

De Zonnebloem is het eerste bedrijf in de regio Aalsmeer met een LED-kweekcel van 20 vierkante meter. Deze kweekcel is een officiële Proefopstelling van het Groen onderwijscentrum. Studenten van Inholland deden onderzoek naar de optimale mix van licht en het beste klimaat voor de planten. Als uit deze proef een goed teelt- en lichtrecept rolt, wil de vermeerderaar investeren in een grotere cel met LED-verlichting op maat.Bart Oostveen: “Met LED kun je een betere kwaliteit jonge planten maken zonder daglicht: je verkort de teeltduur en hebt minder ruimte en gewasbeschermingsmiddelen nodig. Er ligt een goede toekomst in het kweken zonder daglicht”.Presentatie GreenTech
Op 14 juni presenteren de studenten van hogeschool InHolland de eerste proefresultaten, tijdens de GreenTech in Amsterdam. De presentatie is van 12.30 -13.00 uur in de stand van Centre of Expertise Greenports. Om deel te nemen aan deze beurs dient u zich online aan te melden. Deelname is gratis.
bron: Greenport Aalsmeer
Publicatiedatum: