Nieuwe kersttrend: minder kaarten, meer bloemen verzonden

Het versturen van een originele kerstgroet is dit jaar b(l)ooming business. Daar waar PostNL afgelopen maand het aantal per post verstuurde kerstkaarten met ruim 10 procent zag dalen, steeg het aantal per post verstuurde bloemen in de decembermaand aanzienlijk.

Populair
Bjorn Duis, operational manager van BloomPost, zag de populariteit van het versturen van bloemen per post afgelopen maand met enorme hoeveelheden toenemen. Duis geeft aan: “De bloementrend in december heeft ons erg verrast. Met man en macht zetten we ons in om het verdrievoudigde aantal bestellingen op dagbasis verzendklaar te maken. Zelfs vrienden en familie staan paraat om de drukte op te vangen. Ook kwekers zien de vraag landelijk enorm stijgen en spelen hier gretig op in: de rozenprijs is afgelopen maand aanzienlijk gestegen.”Kerstrozen
De enorme stijging ziet Duis met name op het gebied van “kerstrozen”: rode rozen die speciaal voor de decembermaand omgetoverd zijn tot een bos rozen. Deze worden met kersthanger en persoonlijke wenskaart verstuurd.

Op de vraag of de per post verstuurde bloemen een eventuele vertraagde bezorging in de kerstperiode wel overleven, antwoordt Duis: "Al onze bloemen worden in speciaal, gepatenteerd cellofaan verpakt, waardoor ze tot vijf dagen zonder water en zuurstof kunnen. Na ontvangst staan de bloemen nog minstens 9 dagen op vaas."
 
Het afnemende aantal per post verstuurde kerstgroeten lijkt dus gecompenseerd te gaan worden in het toenemende aantal consumenten dat juist meer dan een kerstkaart wil versturen.

Voor meer informatie:
BloomPost Nederland B.V.
Florijnweg 25
6883 JN Velp
T: 026 303 1930
www.brievenbusbloemen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven