FloraHolland start pilot Multitransactie veilen

Op 14 januari 2016 start FloraHolland een pilot Multitransactie veilen bij alle plantenklokken van Naaldwijk. De pilot duurt tot en met medio juni. Daarna wordt vastgesteld of en in welke vorm Multitransactie veilen wordt voortgezet.

Wat is Multitransactie Veilen?
Multitransactie veilen is het in één keer afhandelen van meer dan één 'winnende' koopintentie. Als meerdere klanten tegelijk drukken op één prijspunt, dan krijgen ze allemaal de koop toegewezen zolang er voldoende aanbod beschikbaar is.Doel pilot
Multitransactie veilen moet bijdragen aan een optimale en stabielere prijsvorming. Dit wordt tijdens de pilot onderzocht in samenwerking met Erasmus Universiteit. Een veilversnelling is geen doel van de pilot. Mocht Multitransactie veilen leiden tot een versnelling van het veilen, dan gaat FloraHolland de veilversnelling neutraliseren.

Opleidingssessie
Tribune- en KOA-inkopers ontvangen eind december een nieuwsbrief over de belangrijkste veranderingen die Multitransactie veilen met zich meebrengt. Tussen 6 en 13 januari 2016 organiseert FloraHolland dagelijks opleidingssessies voor tribune- en KOA-inkopers.

Strategie 2020: Het Nieuwe Veilen
Om de klok bij de tijd te houden, moet het veilproces voortdurend vernieuwd worden. Dit vergt een korte- en een lange termijn aanpak. Hoe dit er op de lange termijn uit moet zien, volgt uit de realisatie van de strategie FloraHolland 2020 binnen het programma Het Nieuwe veilen. Het is echter ook dit jaar noodzakelijk om verbeteringen op de klok in te voeren. Multitransactie veilen is één van de vernieuwingen. Het draagt bij aan het optimaliseren van het inkoopproces op de klok.

Bron: FloraHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven