Reorganisatie bij Syngenta Flowers

Syngenta kondigde vandaag het voornemen aan om haar wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in bloemen te reorganiseren, inclusief de activiteiten in Enkhuizen en Andijk in Nederland. Met de plannen wil Syngenta zich meer richten op strategische gewassen en unieke oplossingen.

Syngenta bracht vandaag haar medewerkers op de hoogte van het voornemen om de wereldwijde R&D-afdeling voor bloemen te reorganiseren. Deze afdeling is actief in vestigingen in Enkhuizen en Andijk in Nederland en in Gilroy in de Verenigde Staten. Er zullen nieuwe functies gecreëerd worden, maar er zullen ook arbeidsplaatsen in R&D voor bloemen vervallen. Syngenta overlegt met de ondernemingsraad in Nederland over de plannen en heeft het voornemen om een sociaal plan af te sluiten met de Nederlandse vakbonden.

De wereldwijde bloemensector kent een periode van aanzienlijke verandering als gevolg van wijzigend koopgedrag van consumenten en van concentratie van retailverkoop in doe-het-zelfzaken en supermarkten. “Syngenta wil meer focussen op strategische gewassen en technologieën, die beter inspelen op de huidige uitdagende marktomstandigheden en die unieke oplossingen bieden aan klanten”, zegt Michael Kester, Algemeen Directeur Syngenta Nederland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.