25 basisscholen doen mee met Noord-Hollandse tuinbouwbattle

25 basisscholen uit Hoorn en omgeving doen dit jaar mee aan de Noord-Hollandse tuinbouwbattle. De Noord-Hollandse bollensector is wereldmarktleider en staat bol van technische innovaties en duurzame oplossingen. Teelt onder ledverlichting in plaats van in de grond is er één van. Met de Noord-Hollandse Tuinbouw Battle wordt een uitdagend en inspirerend techniekproject met een scherpe focus op de tuinbouw aangeboden aan basisscholen in Noord-Holland Noord. Sprekende beelden en sterke praktijkvoorbeelden moeten leerlingen en studenten verleiden tot een carrière in de agrarische sector. De Noord-Hollandse Tuinbouw Battle helpt daarbij.

Bij de Noord-Hollandse Tuinbouw Battle strijden basisscholen om de prijs voor de beste tulpenteelt. De teelt wordt door leerlingen van de basisscholen zelf verzorgd in het klaslokaal van hun eigen basisschool. Op een teeltkar wordt een teeltopstelling gebouwd met twee lagen tulpen. Boven elke teeltlaag hangt led-verlichting die de tulpen belicht. Leerlingen verzorgen de teelt volgens het bijgeleverde teeltplan en kunnen de hulp inschakelen van een expert uit het bedrijfsleven. Deze expert geeft instructie én een inkijkje in de technologische aspecten van de agrarische sector. Leerlingen brengen ook een bezoek aan het bedrijf van de expert. Elke kar wordt uitgerust met een lespakket en een camera om dagelijks een foto te maken om de groei te volgen. De foto’s worden door de leerlingen verwerkt in een collage. De battle eindigt als de teelt oogstrijp is. Dit duurt ongeveer vijf weken. De leerlingen maken dan tulpenbossen en verkopen ze. De opbrengst is voor een goed doel. Van elke teelt zal het eindresultaat beoordeeld en de winnaar bekend gemaakt worden. Dit jaar doen maar liefst 25 scholen mee aan de tuinbouwbattle. Deze week starten de eerste groepen van basisscholen in Hoorn: groep 6 en 7 van ‘De Troubadour’, groep 7 en 8 van ‘Het Ooievaarsnest, groep 7 van ‘De Klipper’ en groep 6, 7 en 8 van ‘Het Fluitschip’. Over zes weken starten weer andere basisscholen met de battle.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met projectleider Martijn Grosmann, AgriTech Campus, m.grosmann@greenportnhn.nl, T 088-123 7777.

bron: Greenport NoordHollandNoord

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven