Ethiopian Airlines verruilt luchthaven Brussel voor Maastricht

Luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines verhuist de cargovluchten van Brussels Airport naar Maastricht Aachen Airport. In eerste instantie gaat het om vijf à zes vluchten per week, goed voor 40.000 à 50.000 ton vracht op jaarbasis. Hiermee gaat de luchthaven ruim boven de 100.000 ton vracht per jaar vervoeren. De vracht van Ethiopian Cargo van en naar België bestond voornamelijk uit bloemen en algemene goederen.

De komst van Ethiopian Airlines is een flinke opsteker voor het vliegveld, dat het al jaren moeilijk heeft. Uit recente cijfers zou blijken dat het vrachtvervoer op de luchthaven in Beek in één jaar met 23 procent was afgenomen. Ook loopt de hoeveelheid passagiers al jaren terug.

Andersom is het vertrek van de maatschappij uit Brussel een aderlating voor de Belgische luchthaven en zouden er tot wel 400 banen verloren gaan, zegt CEO Arnaud Feist.


bron: Provincie Limburg / De Standaard

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.