Vrij van stengelaaltjesbesmetting na Bodem Resetten

Begin september is door Agrifirm Plant en Thatchtec Bodem Resetten toegepast op een tulpenperceel dat officieel besmet was verklaard met stengelaaltjes. Na de benodigde werkingstijd is deze week na bemonstering door BKD het tulpenperceel officieel vrij verklaard van een stengelaaltjesbesmetting. Het Bodem Resetten komt uit de kasteelt, maar maakt nu ook stappen naar buiten.

De besmetverklaring op het tulpenperceel was opgelegd op basis van tulpen met stengelaaltjes aantasting bij de veldcontrole. Om de stengelaaltjes te bestrijden is door Agrifirm Plant en Thatchtec begin september Bodem Resetten toegepast op het besmet verklaarde tulpenperceel.

De bodem werd met Bodem Restten op een biologische wijze ontsmet met behulp van Herbie®, een eiwitrijk product uit de agro-industrie. De Herbie® werd met een mestinjecteur ingebracht. Daarna is de bodem afgedekt met folie, waardoor zuurstofloosheid ontstond door de afbraak van de Herbie. Bij deze zuurstofloze afbraak ontstaan onder andere vetzuren die de aaltjes doden.

Officieel erkende methode
Bodem Resetten heeft speciaal voor deze pilot van de NVWA een tijdelijke erkenning gekregen als officiële bestrijdingsmaatregel, waardoor het recht gaf op een herbemonstering. Na de benodigde werkingstijd zijn, na bemonstering door BKD geen stengelaaltjes meer aangetroffen en is het perceel officieel vrij verklaard en dus weer vrijgegeven voor de bollenteelt.

Voor meer informatie:
Henk Meints
tel: 06-30459779
Thatchtec bv.
Agro Business Park 10
6708 PW Wageningen
tel: 06 3045 9779
fax: 0317.450189
www.BodemResetten.nl
www.Mosskade.nl
www.thatchtec.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven