Drukte bij loonbedrijven door teeltwissel

Deze dagen is de teeltwisselperiode in de groententeelt volop losgebarsten. Traditioneel komen de bedrijven met belichte tomaten als eerste aan bod. Machinaal Loonbedrijf van Veldhoven heeft afgelopen maandag al 10ha gewas versnipperd bij Schenkeveld Tomaten. De klus is zeer voorspoedig verlopen en volgens planning, zo geeft Dennis van Veldhoven aan.


Op de foto is het machinaal versnipperen van het oude gewas te zien. Bovenin zie je dat het groeilicht al volledig is afgeplakt voor het reinigen van het kasdek. Dit gebeurt direct nadat het steenwol en het oude gewas uit de kas is gereden.

Van Veldhoven geeft verder aan dat telers ook tijdens de teeltwisseling steeds meer eisen stellen aan het hygi├źneprotocol. Sinds vorig jaar heeft het loonbedrijf daarom een uitgebreider assortiment ontsmettingsmiddelen. Onlangs werd het geheel reukloze HuwaSan toegevoegd. Dit middel bevat in tegenstelling tot andere middelen geen schadelijke stoffen. Daardoor zijn kassen na het ontsmetten weer snel betreedbaar voor de nieuwe teelt.

Voor meer informatie:
Machinaal Loonbedrijf Van Veldhoven
Laan Van Adrichem 4
2678 CZ De Lier
Tel: 0174-513202
www.vanveldhoven.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.