Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zevenhonderd belangstellenden bij opening potplantenkwekerij De Liesvelden

Afgelopen zaterdag opende potplantenkwekerij De Liesvelden in Poederoijen haar deuren voor ruim 700 belangstellenden. De kwekerij is vorig jaar verplaatst vanuit Brakel. De verplaatsing van het bedrijf was noodzakelijk omdat in het gebied waar De Liesvelden was gevestigd geen uitbreiding wordt toegestaan. Het is een extensiveringsgebied. “Door onze verhuizing kan nu op vijf locaties ‘oud glas’ worden afgebroken”, vertelt eigenaar Teunis Versteeg. “Het totale oppervlak aan nieuw glas is kleiner dan wat we inleverden”.


Adrie Bragt overhandigt de familie Versteeg een boom

Verantwoord geteelde planten
De familie Versteeg straalde tijdens de open dag. “We hebben een geweldig vak met goede kansen. Het is fantastisch om te merken dat zoveel mensen hier belangstelling voor tonen. Door te blijven innoveren, kunnen we sneller, efficiënter en vooral schoner telen. Door nieuwe technieken besparen we en gaan we steeds verantwoorder om met het milieu. Een goed voorbeeld is de vloer van onze nieuwe kas: die is opgebouwd met lava. Het is een gesloten systeem wat er voor zorgt dat ongebruikt gietwater inclusief meststoffen worden gezuiverd en hergebruikt”, vertelt Teunis Versteeg enthousiast.“Onze toekomst is net als ons verleden nauw verbonden met de Bommelerwaard. We nemen onze maatschappelijke rol serieus. We willen een bijdrage blijven leveren aan werkgelegenheid en economische groei in de regio. En we gaan voor duurzame ontwikkeling. Op deze manier leveren wij mooie planten met toegevoegde waarde. Planten die verantwoord zijn geteeld en waarvan de klant dubbel kan genieten.”De festiviteiten werden op vrijdagochtend geopend door wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel. Hij bood de familie een boom aan. De verplaatsing van het bedrijf is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en de verplaatsingssubsidie van de provincie Gelderland.


Publicatiedatum: