Maarten Hermus werkt aan grotere betrokkenheid bij GreenPort NHN

Maarten Hermus, projectadviseur bij LTO Noord bij Belangenbehartiging team West, werkt sinds september één dag in de week voor GreenPort Noord-Holland Noord. Dit moet voor leden de drempel lager maken om op de GreenPort Noord-Holland Noord af te stappen of de samenwerking te zoeken.Wat gaat je daar doen?
‘Ik ben betrokken bij de deelprogramma’s ‘Kennis, innovatie en internationalisering’ en ‘Water, bodem en duurzaamheid’. Bij beide ben ik de portefeuilletrekker.
‘We zijn nu bezig om voor deze deelprogramma’s, die onderdeel zijn van het meerjarenplan van GreenPort Noord-Holland Noord, de thema’s te bepalen waar de Greenport de komende jaren aan wil bijdragen.

‘Neem bijvoorbeeld ‘Teelt op water’, een innovatieve teeltmethode waarbij de rol van de Greenport kan zijn om dergelijke projecten te versnellen of als facilitator voor innovatie in de regio te dienen.

‘Voor het bepalen van de thema’s stellen we per sector prioriteiten. Zo staat voor de glastuinbouw het sluiten van de waterkringloop hoog op de lijst. Bij de akkerbouw en bollenteelt komt bodemvitaliteit direct naar voren.’

Wat is jouw rol hierin?
‘Heeft u een innovatief idee, zoekt u kennis, partners of financiering? Dan kunt u mij bellen. Ik kan de verbinding leggen tussen ondernemers met bijvoorbeeld onderzoekers of financiers. Ook kan ik leden ondersteunen bij het zoeken naar partners voor projecten als duurzaam waterbeheer.
‘GreenPort Noord-Holland Noord kan gebruikmaken van het sterke netwerk van LTO Noord. Het is voor hen belangrijk dat ze weten wat er speelt in het veld, wat voor ideeën er leven.
‘LTO Noord kan tegelijkertijd gebruikmaken van de kennis en ervaring die GreenPort Noord-Holland Noord in huis heeft. Die meerwaarde is sterk aanwezig. We kunnen leden zo makkelijker faciliteren bij hun ideeën of plannen, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan samen met bestaande studieclubs bij LTO Noord-afdelingen.’

Hoe is die samenwerking tot stand gekomen?
‘LTO Noord is altijd al bestuurlijk en vanuit de werkorganisatie betrokken geweest bij GreenPort Noord-Holland Noord, die nu acht jaar bestaat. De bestaande samenwerking wordt versterkt nu ik mij voor het komende meerjarenplan één dag in de week ga inzetten voor GreenPort Noord-Holland Noord. De betrokkenheid wordt groter.’

Wat zijn uw ervaringen tot nu toe?
‘GreenPort Noord-Holland Noord brengt ondernemers, overheden als provincie en gemeenten, onderwijs en onderzoek samen. Ik merk dat ik een andere entree heb bij deze partijen omdat ik met een andere pet op binnenkom, terwijl ik hetzelfde doe. Ik ben dan ook blij dat ik mij vanuit LTO Noord kan inzetten voor deze krachtige regionale samenwerking. Ik ben gedreven om een goede invulling te geven aan de programma’s.’

Maarten Hermus is bereikbaar via m.hermus@greenportnhn.nl of (06) 55469482 en op Twitter te volgen via @HermusNl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven