Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie hectare schlumbergera’s bij Hofland

Als een van de eersten in Nederland is in de jaren zestig de lidcactus schlumbergera bij Hofland in de kas terecht gekomen. De kwekerij is generatie op generatie verder gegroeid en anno 2015 een modern bedrijf waar vader Goos en zoon Frank Hofland de zaak runnen.



Speciaal plantje
“We hebben zelfs nog kasboeken uit 1900 van mijn overgrootvader”, vertelt directeur Goos. “Hij verbouwde perziken en pruimen en dit ging uiteindelijk over naar zijn kleinzoon, mijn vader.” Tijdens één van zijn klantbezoeken in Engeland, liet een klant Hofland senior een speciaal plantje zien: de schlumbergera. In 1980 zijn Goos en zijn broer in het bedrijf gekomen. Met zijn drieën zijn ze de schlumbergera en daarnaast ook de rhipsalidopsis kweek begonnen.

Exclusief
De jonge planten voor de schlumbergera worden bij Hofland geselecteerd en gekruist. “We zijn altijd op zoek naar verbeteringen, nét even een andere kleur bijvoorbeeld.” De nieuw ontwikkelde planten worden naar Kenia gestuurd. Daar worden ze verder opgekweekt en functioneren zij als moederplant. “De moederplant voorziet ons weer van nieuwe kweek, welke weer terug naar Nederland wordt gestuurd.” Hofland heeft de exclusieve licenties over al haar eigen soorten.



Toegevoegde waarde
“We zijn altijd bezig met verbeteringen van onze producten, nieuwe kleuren maar ook bijvoorbeeld nieuwe potten. We willen proberen het assortiment continu breder te maken en toegevoegde waarde te creëren.” De toegevoegde waarde ziet Hofland ook in de vorm van tasjes, potjes, verpakking en versiersels. Het aanbieden van verschillende potmaten valt hier ook onder. De schlumbergera’s in de kleuren wit, rood, oranje, paars en roze zijn allemaal verkrijgbaar in potmaten van 9, 10,5, 13 en 17 centimeter. “Het is voor ons een uitdaging om steeds beter te worden en we willen nog zes generaties door gaan!”

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com

Publicatiedatum: