Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buxusmot teistert tuinen in België

Een groen rupsje, niet groter dan vier centimeter, teistert al maanden tuinen in de regio Lochristi, Destelbergen, Sint-Amandsberg en Oostakker. ‘De buxusmotten en hun rupsen zijn nog zeker tot eind september actief. Tot dan moeten mensen hun planten in de gaten houden’, zegt Liesbet Van Remoortere van het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen.



‘De rupsen, die nu de buxusplanten verwoesten, zijn al de tweede generatie van dit seizoen’, zegt Van Remoortere. Ook bij het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen is het de jongste maanden alle hens aan dek. ‘Niemand weet hoe het beestje precies in Vlaanderen is verzeild geraakt, maar nu moeten we vooral snel handelen en zo snel mogelijk een gepaste bestrijdingsmethode vinden. Dit jaar werd de rups nog op een foutieve manier behandeld. Dat, samen met de warme winter, zorgde voor de grote verspreiding.’

Bron: www.nieuwsblad.be
Publicatiedatum: