Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meldingen problemen Saprotrofe schimmels komen binnen

Binnen het Platform Saprotrofe schimmels wordt sinds kort zoveel mogelijk informatie verzameld over Saprotrofe schimmels. Ook is er een meldpunt waar kwekers en leveranciers, indien gewenst anoniem, problemen kunnen melden. De eerste meldingen komen binnen via het meldpunt of rechtstreeks bij het platform.Meldingen worden vertrouwelijk teruggekoppeld door het platform. Indien mogelijk wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf dat een melding doet om beter inzicht te krijgen in de problematiek en omstandigheden. De uitkomsten worden meegenomen in het onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw.

Het platform is opgericht om beter inzicht te krijgen in de omvang en aard van de aanwezigheid van saprofyten in de potplantenteelt. Vanuit de praktijk wordt informatie verzameld en naar alle betrokkenen gecommuniceerd. Dit platform is een initiatief van RHP, VPN, LTO Glaskracht Nederland, Plantum, Wageningen UR Glastuinbouw en Groen Agro Control. Inmiddels is ook Koppert betrokken bij het Platform.Publicatiedatum: