Resultaat verkoop Geraniums voor goede doel

Asante Sana: €16.000 voor Keniaanse kinderen

Regio Haaglanden heeft de handen uit de mouwen gestoken om Keniaanse kinderen een toekomst te geven. De Gerianums van Asante Sana zijn door lokale tuincentra en exporteurs met veel enthousiasme verkocht. Ook FloraHolland heeft een groot aantal planten afgenomen als ‘plantkado’. Leveranciers hebben er op hun beurt voor gezocht dat de kostprijs gedrukt werd. Dit leidde tot een recordopbrengst van ruim €16.000,- voor het Keniaanse kind.120 extra scholieren naar school

Met het opgehaalde bedrag wordt er ruimte gecreëerd op de Keniaanse scholen zodat er extra kinderen naar school kunnen. Het doel dit jaar was om voor 120 extra kinderen scholing te bieden. Dit doel is behaald. Er is zelfs geld over wat in andere noodzakelijke zaken wordt geïnvesteerd. Zo wordt het scheikunde lokaal ingericht met apparatuur en wordt het sanitair opgeknapt.
Fluweelrode Geranium met een verhaal

Het non-profit project genaamd Asante Sana is in 2014 opgezet met het product de Pelargonium Calliope. Deze Geraniums, die een seizoen lang als moederplant zijn gebruikt in Kenia, worden naar Nederland gevlogen om uit te groeien tot een prachtig eindproduct. De robuuste Geranium is opgekweekt door Kwekerij Bercamp uit de Lier.

Samenwerking

Doordat alle schakels in de keten zich inzetten voor het project, wordt er een product geproduceerd met lage kostprijs en daarmee maximale winst. Zo zorgen leveranciers voor materialen tegen kostprijs of gratis diensten. Dit jaar hebben ook zeven lokale tuincentra / bloemisten het product verkocht en aangeprezen: Groenrijk de Carlton (’s-Gravenzande), Intratuin (’s-Gravenzande), Groenrijk De Wilskracht (Den Haag), Tuincentrum Ockenburgh (Den Haag), Tuincentrum Boers (Maasdijk), Bloemenwinkel De Madelief (Monster) en Tuincentrum De Driesprong (Zoetermeer). Hierdoor is het van leverancier tot consument een echt local-for-local project geworden.

2016 wederom Asante Sana
In 2015 hebben de volgende partijen ervoor gezorgd dat er Asante Sana product tegen een lage kostprijs is geproduceerd: BVB Substrates, Studio Campo, Van Krimpen, Westland Workwear, Ruud Hamel, Boers Transport, Kwekerij Bergcamp, Syngenta Floripro Services en Pull Position. Deze laatste drie hebben alvast toegezegd zich in 2016 werderom in te zetten voor dit mooie project. Hiermee is doorgang gegeven aan Asante Sana 2016; samenwerken voor het Keniaanse kind!

Voor meer informatie zie: www.asantesana.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.