Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Calla's van Zandvoort Flowers op de Bloemistenklok

De calla staat van week 30 tot en met 32 centraal op de Bloemenagenda. Om deze reden biedt FloraHolland op de website een kijkje achter de schermen bij callakwekerij Zandvoort Flowers uit Huissen.



Op de Bloemistenklok Naaldwijk en Eelde is een range aan kleuren en lengtes calla's verkrijgbaar. Zandvoort Flowers is een vaste aanvoerder met de volgende soorten: Odessa-chrystal Blush-Capt. Melrose en de Capt. Ventura. Op speciaal verzoek is deze kweker gemengd in fust gaan veilen. Over het algemeen zijn dit de wat kortere lengtes 60-50 en 40cm.



Kleuren en vormen van de Calla
Wat betreft kleur biedt de Calla volop keus. De bloem is er in wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, zwart en tweekleurig. Wat het meest opvalt aan de Calla is de gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent tot je diep in het hart kunt kijken. De echte bloemetjes zijn heel klein en bevinden zich op de sensuele bloeikolf in de kelkvorm.



Symboliek van de Calla
De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Hij wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden deze bloem met feesten en plezier omdat de bloemvorm lijkt op een kelk die gebruikt werd om mee te proosten. Hoewel er inmiddels eeuwen verstreken zijn, heeft de Calla deze betekenis altijd gehouden.


Klik hier voor meer foto's en/of interesse in de Bloemistenklokken
Publicatiedatum: