Klokvoorverkoop Planten groeit hard

Klanten kunnen tot een derde van door kwekers aangevoerde klokpartijen tussen 12.00 en 05.00 uur inkopen. De kweker geeft aan welke partijen hij beschikbaar heeft en bepaalt zelf de verkoopprijs. Klokvoorverkoop Planten is onderdeel van FloraMondo, het digitale handelssysteem waarin FloraHolland haar commerciële digitale activiteiten onderbrengt.

Klokvoorverkoop Planten werd op 1 maart ingevoerd. Het aantal deelnemende kwekers groeit snel en voorziet in de behoefte om klokaanbod vooraf fijnmazig te bestellen. Geconstateerde verbeterpunten worden samen met kwekers en klanten opgepakt. Gebruikers zijn positief over de mogelijkheden en het perspectief van Klokvoorverkoop.


Floraholland Vanderknijff

De kweker: probleemloos kleinschalig afzetten
"Hoewel we hooguit twintig procent van onze productie klokken, veilen we dagelijks een compleet aanbod van typische klokproducten." Aldus Stefan van der Knijff van Bromelia Specialist, dat de verkoop verzorgt voor een aantal bromeliakwekers. "In april zijn we met Klokvoorverkoop Planten begonnen en dat gaat prima. Wie via Klokvoorverkoop koopt, krijgt zijn producten via de normale kloklogistiek, ook als het heel kleine partijtjes zijn. Dat scheelt ons en onze klanten werk. Bellen hoeft niet. 'Bakje-bakje' uitsorteren ook niet."

Sommige exporteurs plaatsen het aanbod van Klokvoorverkoop in hun webshop. Je ziet dan ook een verkooppiek tussen 20.00 en 23.00 uur. Het bepalen van de verkoopprijs is lastig. Hanteer je de recente klokprijs of de normale prijs voor directe transacties? Het mag de klant best wat geld waard zijn om zonder extra werk in kleine aantallen te kunnen kopen. De automatisering van Klokvoorverkoop kan nog beter, maar daar heeft FloraHolland oog voor. De verkochte aantallen zijn nog klein. Moeilijk te zeggen of er echte commerciële voordelen zijn, maar je wordt wel alerter op hoe je de klok commercieel benut."De klant: betrouwbaar kleinschalig inkopen
Van der Eijk Potplanten is vanuit een cash & carry uitgegroeid tot groothandelaar (binnenland) en exporteur (Frankrijk, Tsjechië, België, Rusland en Oostenrijk). "De meerwaarde van Klokvoorverkoop is, dat ik bestellingen kleinschalig kan inkopen", vertelt Michel van der Eijk. "Standaardartikelen hebben wij altijd op voorraad. We zitten dagelijks op de klok. Als ik de kleine partijtjes via Klokvoorverkoop betrek, levert dat me de volgende dag meer tijd op voor mijn inkoop. Wij kopen alleen betrouwbare handel. Bij Klokvoorverkoop ontbreekt het soms nog aan goede productfoto's, maar de deelnemers zijn doorgaans wel betrouwbare kwekers. Wat je via Klokvoorverkoop inkoopt, wordt de volgende dag via de normale kloklogistiek afgeleverd, vaak eerder dan wat je op de klok koopt. De prijs blijft natuurlijk een heet hangijzer.

Klokvoorverkoop biedt voordelen, maar als de prijs te hoog is, vallen die al snel weer weg. De webshop van Klokvoorverkoop is heel goed en overzichtelijk. Het aanbod zou alleen nog best wat breder mogen zijn."

Bron: FloraHolland Magazine Juli 2015

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven