Tuinders willen kassen ruilen voor vakantiewoningen

De eigenaren van het kassencomplex aan de Westerduinlaan in Monster hebben bij de gemeente het verzoek ingediend om het bestemmingsplan van het gebied te herzien. Ze willen er een recreatiegebied van maken met luxe, duurzame recreatiewoningen, horeca, speelveldjes en een klein haventje.

Omdat de gemeente uit financiƫle overwegingen voorlopig geen gebiedsvisie zegt te willen maken, stellen de initiatiefnemers voor de kosten voor hun rekening te nemen. Het kassengebied tussen de nieuwbouwwijk Duingeest en de duinen is sterk verouderd en er zijn grote investeringen nodig om het levensvatbaar te houden. Daarom kiezen de eigenaren voor een andere bestemming.

In januari schreven de wethouders Ouwendijk en Duijvestijn in een notitie de mogelijkheid van vakantiewoningen achter de wijken Grote Geest en Duingeest open te willen houden. Daarvoor zou wel het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. Bovendien werd gewezen op het probleem van de ontsluiting van een dergelijk park. De naastgelegen woonwijken zouden daarbij ontzien moeten worden.

In het verzoek dat de raadsleden na de zomer bij de ingezonden stukken zullen vinden, wordt aangeboden de noodzakelijke gebiedsvisie samen met de ambtelijke diensten van de gemeente op te stellen. De indieners zeggen contact te hebben met diverse sterke financiers, die willen helpen om dit project te ontwikkelen.

Gevraagd wordt om het gebied tegenover de Zeereep (fase 1) direct de bestemming recreatie te geven. Voor het gebied, dat ligt tegenover de woningen aan de Golfslag en niet in bezit is van de initiatiefnemers, zou een wijzigingsbevoegdheid kunnen worden gegeven. Burgemeester en wethouders zouden dan later kunnen beslissen of dit gebied wordt gewijzigd tot recreatiegebied.

Bron: WOSPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven