Ivo van der Burgh, veilmeester Bloemistenklok Eelde

Ondanks hitte redelijke prijsvorming snijbloemen

Tholen - Tropische temperaturen of niet, op de Bloemistenklok in Eelde gaat het veilen gewoon door. Ivo van der Burgh is er één van de veilmeesters en vertelt over de huidige gang van zaken. Die is goed noch slecht: snijbloemen lopen nog heel aardig, tuinplanten daarentegen weer minder. “Dat snijbloemen nog verkocht worden met deze temperaturen is opvallend en heeft vooral te maken met het feit dat er nu diploma-uitreikingen zijn.”


"Leuke zomerse kleuren morgen [vandaag] te koop op de #bloemistenklok in #Eelde"

“Kopers zijn momenteel geïnteresseerd in grote, visueel aantrekkelijke producten: grote hangpotten, kleurrijke composities, dat soort zaken,” vertelt Ivo verder. “Dat zou je een bescheiden trend kunnen noemen. Ook groene kamerplanten lopen nog relatief goed. Tegenwoordig hebben wij op de klok een cyclus qua aanvoer van groene kamerplanten. Door deze methode weet de klant wanneer weer (grote) groene planten te verkrijgen zijn en kan de kweker hierop inspelen. Verder zijn de Geraniums nog steeds gewild, maar er is niet veel meer van aanwezig op de kwekerijen. Tot slot komen er ook alweer bolchrysanten voorbij. Sommige van onze klanten vinden dit veel te vroeg, maar volgens mij wordt de bolchrysant door de consument steeds meer als een soort zomerplant gebruikt."


"Topkwaliteit vanuit Denemarken op de #bloemistenklok in #Eelde morgen [vandaag]" (Foto's genomen van twitter.com/Ivovanderburgh)

Ook de prijsvorming in andere zomerbloemen, zoals bijvoorbeeld bij de zonnebloem, is redelijk. Pioenen zijn al praktisch weer gelopen: die kwamen dit jaar twee weken later dan het jaar ervoor, maar kwekers zijn goed over het verloop te spreken, weet Ivo. “In deze rustige periode zijn wij inmiddels alweer bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Het mag dan 30 graden zijn, hier wordt al weer geïnventariseerd voor het najaar.”

Voor meer informatie:
FloraHolland
Bloemistenklok Eelder
Ivo van der Burgh
T: 0503097272
E: ivovanderburgh@floraholland.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven