Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ravi Patel, Subati Flowers:

Kenia: door onrust in Rusland zoeken naar nieuwe markten

"Wij hebben betere tijden gekend," zegt Ravi Patel van Subati Flowers, een Keniaanse rozenkweker. De meerderheid van de bloemen exporteerden zij altijd naar Rusland, maar sinds de roebel flink gedevalueerd is, zijn zij andere markten gaan aanboren zoals Australië en het Midden-Oosten. Behalve logistieke hobbels die genomen moeten worden, levert dit nog een tweede probleem op: andere mensen hebben andere voorkeuren.


Tus
har Vyas, Naren Patel en Ravi Patel van Subati Flowers op de IFTEX in Nairobi, Kenia.

Nieuwe exportmarkten
"Nog altijd gaat 30 tot 40 procent van onze bloemen naar Oost-Europa, maar wij proberen meer voeten aan de grond te krijgen in Australië," aldus Patel. Subati Flowers exporteert naar 25 landen wereldwijd. "Gelukkig zijn de grootbloemige rozen ook populair in Australië. Maar zij hebben het weer niet zo op trosrozen. Wel zie je dat de populariteit van de bloemen er toeneemt."


De grootbloemige rozen van Subati Flowers.

Een andere belangrijke markt voor Subati Flowers is het Midden Oosten. Al voor een jaar of zes, zeven vindt afzet op die markt plaats, maar dat aandeel groeit nu flink. Toch is het geen makkelijke markt. Patel: "In die regionen wil men vooral goedkope rozen. Wij zetten sterk in op het leveren van kwaliteit, maar dan is het soms lastig tegen scherpe prijzen te leveren. Toch zie je ook wel dat de wens naar hoge kwaliteit groeit."

Direct leveren
Subati Flowers levert alle rozen rechtstreeks aan de klant. Dit heeft zowel voor- als nadelen. "Een voordeel is dat je de bloemen voor betere prijzen kunt verkopen en budgetten kunt plannen. Een nadeel is dat je niet altijd gegarandeerd al je bloemen verkoopt. Daarnaast betaalt iedereen weer anders en lang niet altijd op tijd. Dat neemt risico's met zich mee."


De verpakkingsruimte van Subati Flowers.

Het belang van trend
"Om goed bovenop de vraag te zitten, is het van groot belang te weten wat de huidige trends en wensen zijn," aldus Patel. "De voorkeuren zijn aan veranderingen onderhevig. Nu zijn de trosrozen populair en zien we een groeiende vraag naar geurende rozen. Deze producten vragen om specifieke marketing en verkoop-strategieën. Omdat wij direct aan de klant leveren, is dit nog belangrijker voor ons."

Subati Flowers
Subati Flowers teelt meer dan 100 verschillende typen tros- en grootbloemige rozen. De kweek vindt plaats in een 75ha grote kas en zowel in de volle grond als op substraat. De kas ligt op een hoogte van 2200 meter. De kwekerij ligt op de hellingen van de Great Rift Valley in het noorden van het land. Momenteel zijn zij aan het uitbreiden en eind dit jaar zal het areaal met 10 ha zijn uitgebreid. Naar verwachting zal de productie opgeschroefd worden van 70 naar 80 miljoen stelen per jaar.


Voor meer informatie:
Subati Flowers Ltd
Ravi Patel
Email: ravi@subatiflowers.com
www.subatiflowers.com

Publicatiedatum: