Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zondag 21 juni, Vaderdag

Zitten vaders te wachten op bloemen?

Zondag 21 juni is het weer Vaderdag. Dit is - zo staat te lezen op de website van Plantion - de uitgelezen dag om ook vader eens in de bloemetjes te zetten. Natuurlijk kun je het boeket geheel aankleden naar de persoonlijke voorkeuren van vader. Laat bijvoorbeeld vaders favoriete geurtje, drank, of snoepjes in een mannelijk boeket voor vader verwerken. Met de creativiteit van een bloemist slaag je altijd en heb je gegarandeerd een uniek cadeau!

Richard Nixon
Eigenlijk is Vaderdag ontstaan met Moederdag als voorbeeld. Net als Moederdag kent de oorsprong van Vaderdag een emotionele aanleiding. De Amerikaanse sonora smart dodd 'bedacht' Vaderdag om haar vader te eren die alleen zijn zes kinderen moest opvoeden. Zij kwam met dit initiatief een jaar na het introduceren van Moederdag. De eerste Vaderdag werd in 1910 gevierd. Maar het duurde nog tot 1974 toen president Richard Nixon deze dag tot officiële feestdag uitriep.

Verschillende data
Niet overal valt Vaderdag op 21 juni. In België vieren ze het een week eerder en in Duitsland vieren ze het op Hemelvaartsdag. In Spanje en Portugal en de Belgische stad Antwerpen vieren ze Vaderdag op 19 maart. De verschillende data vinden hun oorsprong vaak in religie, zoals op de feestdag van Sint-Jozef (de vader van Jezus), een dag die al eeuwen op 19 maart wordt gevierd. In Scandinavië vieren ze Vaderdag op de tweede zondag in november en in Thailand op 5 december, de verjaardag van de koning

Bron: Plantion
Publicatiedatum: