Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Grootbloemige, witte phaleanopsis belangrijkste orchidee voor Moederdag”

Tholen - “Volgens mij hebben we voor de Nederlandse Moederdag geen beschikbare planten meer – dus dan hebben we netjes verkocht”, constateert Arthur Zwinkels. Hij is PV’er bij FloraHolland en heeft onder andere de orchideeën van kwekerij Maarel Orchids in zijn pakket. ”Deze weken zijn vooral belangrijk voor de binnenlandse markt en uiteindelijk is de verkoop wel gelopen zoals we zouden willen.” Dat betekent niet dat hij nu achterover kan gaan leunen. Na de Nederlandse Moederdag volgen later deze maand Zweden en Frankrijk. Zoals het er nu naar uit ziet, blijft de orchidee ook dit jaar een onverminderd populair cadeau.



Drukte op de kwekerij in aanloop naar Moederdag. Vooral witte en roze bloemen doen het traditioneel goed.

Phaleanopsis
Verder uitgediept kom je terecht bij de grootbloemige, witte variant van de phaleanopsis. Dat is de populairste Moederdagplant dit jaar. “De witte orchidee heeft een behoorlijke opmars doorgemaakt. Ik weet niet hoelang het nog blijft duren, maar hij is al jaren erg gewild.” Daarnaast doen ook roze bloemen het altijd goed in deze periode. “Geel is deze tijd van het jaar wat minder gewild. Geel met een roze lid staat in een arrangement met een roze pot heel fris, maar roze en wit blijven het populairste.”


Rechts het kenmerkende Maarel Orchids-label, links een kar met de roze labels

Van retail naar detail
De meeste planten van Maarel Orchids gaan naar de retail. De kwekerij is al jaren gespecialiseerd in het beleveren hiervan. De laatste jaren echter richten ze zich ook meer en meer op de detailhandel. “Kleinere verpakkingen, zwaardere planten”, geeft Zwinkels als voorbeeld. “In het verleden deden we minder drietakkers – nu steeds meer. En je ziet een verschuiving van tweetakkers met veertien bloemen naar tweetakkers met achttien bloemen. Dat is een zwaardere kwaliteit.” Deze lijn is de komende tijd ook te zien in de FloraHolland monsterkas in Naaldwijk.


De nieuwe collectie met minimaal achttien bloemen in acht verschillende kleuren is de komende tijd te zien in de Monsterkas in Naaldwijk.

Voor meer informatie:
Arthur Zwinkels,
sales PV FloraHolland
E arthur@maarelorchids.nl
T 0174-527859
F 0174-527856
M 06-20422094