Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Efficiënt, snel en foutloos anthuriums pakken dankzij digitalisering orderverwerking

GreenMaster was te gast bij Jens Kool van Bouman Anthuriums. Bouman Anthuriums kweekt jaarlijks 3 miljoen snij-anthuriums. Het bedrijf is onderdeel van Anthogether, een samenwerkingsverband van zes anthurium kwekerijen: Spekflowers, Oosterzon, Bouman Anthuriums, Wijnen, Hubers en Evanty. Samen produceren zij 101 verschillende soorten anthuriums onder 23,5 hectare glas.

De Anthogether groep begon ruim 5 jaar geleden met het gebruik van GreenMaster software. In de afgelopen 1,5 jaar is er veel maatwerk geleverd om tot een 100% aansluitend programma te komen, wat de basis vormt voor deze case study.

Voorraadbeheer en digitalisering
Jens wilde meer digitaliseren om processen te versimpelen en te versnellen. Hij liet zich inspireren door de fastfoodketens, waarbij je op schermen kan volgen wanneer je bestelling klaar staat. Waarom? Bij het oude systeem werden te veel fouten gemaakt bij het verwerken van de orders. Nu wordt er op grote schermen in de kwekerij getoond wat er moet gebeuren bij de sorteerders en inpakstations. Daarnaast heeft elk inpakstation een tablet met data uit GreenMaster.

Jens vertelt: "Bij het oude systeem werden er vaak verkeerde stickers gedraaid, stickers raakten kwijt, verkeerde producten werden gepakt of gesorteerd. De voorraad moest dagelijks worden nagekeken en gecorrigeerd. Door dit inpakproces digitaal te krijgen en op een groot scherm te tonen in de kas, kunnen we veel efficiënter werken. Met dit idee ben ik naar GreenMaster toe gestapt en samen hebben we dit kunnen realiseren."

Live gang orderverwerkingssysteem
Inmiddels is het systeem alweer een jaar live. Ook bij twee andere kwekers binnen de Anthogether groep wordt dit systeem nu geïntroduceerd. Zij draaien nu met een light versie. Het systeem zorgt voor duidelijkheid en toont alleen de informatie die van belang is.

"Het werkt top," zegt Jens. "De sorteerders zien via het scherm en de geïnstalleerde tablets aan de paktafel, alleen nog de hoofdlijnen, direct vanuit GreenMaster. Bijvoorbeeld 20 stelen met diameter 11. De inpakker ziet dan alleen nog welke verpakking erbij hoort. Door minder informatie te tonen, ontstaat er ook geen verwarring en wordt er niet meer onnodig heen en weer gelopen. Het nieuwe orderverwerkingssysteem is voor ons tijdbesparend, niet meer foutgevoelig en heeft een directe verbinding met alle data uit GreenMaster." zegt Jens.Efficiënt voorraadbeheer
Bouman Anthuriums verwerkt jaarlijks 250 duizend fusten. "Voorheen kwamen er bij maatwerk orders of direct klantwerk twee stickers uit het systeem gerold. De stickers worden gebruikt om op de fusten te plakken, om de voorraad bij te houden. Nu hoeft er nog maar één sticker geplakt te worden. Met het nieuwe maatwerk systeem besteden we nu twee uur minder aan handelingen en besparen op stickers per dag. Dit zijn heel wat stickerrollen op jaarbasis, plus efficiënter werken op de werkvloer," legt Jens uit.

Toekomstvisie
Het uiteindelijke doel is om volledige transparantie te bereiken in de kas. Momenteel is alleen de ingepakte en gesorteerde voorraad inzichtelijk in GreenMaster, niet wat nog gesneden moet worden. Door de gesneden voorraad ook te integreren, kan het bedrijf beter plannen en inschatten wat er nog gesneden moet gaan worden. Historische data helpen hierbij, zodat GreenMaster bijvoorbeeld de benodigde maten en aantallen kan voorspellen. "Ideaal zou zijn als GreenMaster in de toekomst zelfs automatisch de prijzen kan aanpassen op basis van vraag en aanbod, waardoor verkoop altijd optimaal verloopt," sluit Jens af.

Voor meer informatie:
Bouman Anthuriums
Jens Kool
[email protected]
www.bouman-anthuriums.nl


GreenMaster
T: 085-2100195
[email protected]
www.greenmaster.nl

Publicatiedatum: