Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerard Rasens 60 jaar in dienst bij BM Roses

Afgelopen week was het precies 60 jaar geleden dat Gerard Rasens in dienst trad bij Bram van Marrewijk. Officieel dan, want enkele jaren daarvoor liep Gerard als schooljongen ook al rond op het bedrijf voor diverse klussen.

Maar officieel was het dus 1964. Tomaten, komkommers, sla, druiven en nog veel meer soorten groenten en fruit werden destijds op het bedrijf geteeld.


Gerard Rasens, Tom van Winden en Kees de Koning (met microfoon)

In 1970 maakte het bedrijf de overstap naar snijrozen. In 1980 werd Gerard bedrijfsleider, en in 1995 zelfstandig locatiemanager op het tweede bedrijf aan de Scheeweg.

In 2006 werd nogmaals van teelt gewisseld, nu naar potrozen. Met alle planten, die op roltafels staan en voor de diverse werkzaamheden met tafel en al naar de schuur komen, kwam ook een flinke brok techniek het bedrijf binnen.

Gerard werd de technische man van het bedrijf. Een probleem kon nog niet zo ingewikkeld zijn, of Gerard zag wel een oplossing. Die hij dan meestal ook eigenhandig voor z'n rekening nam.

In 2009 maakte Gerard gebruik van de VUT, en sindsdien werkt hij nog 3 ochtenden per week.


Gerard in 1989 bij zijn 25-jarig jubileum, staand naast oprichtr van het bedrijf Bram van Marrewijk

Het feestje ter gelegenheid van dit unieke jubileum voerde naar Rotterdam. Als trouwe Feyenoord-supporter wilde Gerard nu ook weleens in de catacomben van dit unieke stadion rondkijken, samen met z'n vrouw Gerda, z'n kinderen en kleinkinderen, en natuurlijk z'n collega's.

In z'n dankwoord roemde werkgever Ad van Marrewijk de veelzijdigheid van Gerard. En ook zijn duidelijke principes. En aangezien anderen er soms anders inzitten kan hij daarover weleens lekker mopperen. Vaak over de politiek trouwens. Maar met z'n hart op de goede plek, en altijd begrip voor mensen die door omstandigheden minder lekker in hun vel zitten.


Gerard en Gerda in de spelerstunnel bij Feyenoord

Hoewel Gerard en z'n vrouw er zeker niet mee te koop lopen, zijn ze van binnen heel trots op hun gezin en de kleinkinderen. Het cadeau als dank voor zijn enorme inzet gedurende eigenlijk z'n hele leven, een diner met hun hele familie, werd dan ook enthousiast ontvangen.

Collega Kees de Koning gaf ook een toespraak uit het hart, en overhandigde namens alle collega's een cadeau.

In z'n dankwoord dankte Gerard de familie Van Marrewijk, inmiddels met Jaime als 3e generatie, en al z'n collega's over al die jaren, en hoopt nog een aantal jaren zo door te mogen gaan.

Tevens werd ook het 25-jarig jubileum van collega Tom van Winden gevierd, nog een mijlpaal in de maand mei binnen BM Roses. Ook Tom werd die dag in de watten gelegd en door werkgevers Ad en Jaime geloofd voor zijn harde werk en fijne inbreng binnen het team.

tekst & foto's: BM Roses

Publicatiedatum: