Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rolf Roelofs nieuwe bestuurder voor LTO Noord regio Oost

Rolf Roelofs is per 1 juni door het Algemeen Bestuur benoemd als regiobestuurder van LTO Noord regio Oost. De 57-jarige melkveehouder uit Lemelerveld heeft veel bestuurlijke ervaring in en rond de agrarische sector. Zijn aandacht zal vooral liggen bij de thema's NPLG en stikstof.

Roelofs heeft samen met zijn vrouw en jongste zoon een melkveebedrijf, met 150 Jersey-koeien. Hij was de afgelopen jaren al bestuurslid van LTO-afdeling Vechtdal met de portefeuilles PPLG en Melkveehouderij. Hij heeft brede bestuurlijke ervaring, met onder meer functies bij CONO, VLV, CRV en Rabobank. Daarnaast is hij actief in enkele lokale agrarische studieclubs. Daarnaast verzorgt hij praktijklessen en examinering voor MBO Landstede.

Inbreng: dossierkennis en mensen verbinden
Roelofs wil zich als regiobestuurder binnen de dossiers van PPLG en stikstof inzetten: "Deze thema's liggen dichtbij me, qua portefeuille-ervaring. Vanuit de afdeling Vechtdal ben ik van het begin af aan betrokken geweest bij de GGA/PPLG en ik weet uit ervaring hoe gebiedsprocessen verlopen. De uitdaging voor de agrarische sector is vooral de strijd om de ruimte. Daarin hoop ik als regiobestuurder namens LTO Noord een tegenwicht te vormen, voor het behoud van een sterke positie van de landbouw. Dat probeer ik te doen vanuit dossierkennis, maar ook door mensen bij elkaar te brengen en zo de belangen van leden goed te kunnen behartigen. Want daar gaat het uiteindelijk om; dat onze boeren en tuinders op hun bedrijf baat hebben van onze inspanningen."

Motivatie: "Je bedrijf houdt niet op bij de dam"
Het moment om deze rol als regiobestuurder op te pakken, is nu, stelt Roelofs: "Ik heb de ruimte op mijn bedrijf om er tijd voor vrij te maken en daar ook weer nieuwe kennis en ervaring in op te doen. Altijd heb ik me graag ingezet voor andere zaken; mijn bedrijf houdt niet op bij de dam; je bent onderdeel van de sector. LTO Noord zie ik daarbij als de uiteindelijke verbindende schakel tussen agrarische sector, overheid en maatschappij. Een constructieve rol als gesprekspartner maakt daarbij het verschil, vind ik. Anders komt het niet goed in het spel tussen boeren & tuinders en overheid. En voor de toekomst van de sector."

Het regiobestuur van LTO Noord regio Oost bestaat momenteel naast Rolf Roelofs uit Karolien Hupkes, Martin Immink, Martien Nillesen en voorzitter Bert Zandman.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: