Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bedrijf krijgt nieuwe eigenaren

Anthony Christiaanse nieuwe CEO Dümmen Orange

Dümmen Orange heeft Anthony Christiaanse benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. Christiaanse volgt Hugo Noordhoek Hegt op, die Dümmen Orange sinds 2019 heeft geleid. Noordhoek Hegt blijft nauw betrokken bij het bedrijf als lid van de Raad van Commissarissen.

Daarnaast wordt Carola de Bie gepromoveerd tot Chief Financial Officer. Zij is momenteel Head of Group Control. De Bie volgt de huidige CFO Arjan Kaaks op, die na vijf jaar heeft besloten het bedrijf te verlaten en andere wegen in te slaan.

Anthony Christiaanse trad in januari van dit jaar toe tot de Executive Committee van Dümmen Orange. Daarvoor werkte hij in senior managementposities bij vooraanstaande internationale bedrijven zoals Unilever, Chiquita, Aviko en Vion. Zijn carrière in de food- en agro-industrie beslaat meer dan 30 jaar.

Kredietverstrekkers nemen bedrijf over van meerderheidsaandeelhouder BC Partners
Daarnaast deelt Dümmen Orange mee dat de financieringspartners van het bedrijf een consensuele herstructurering zijn overeengekomen, waarbij een consortium van huidige kredietverstrekkers (ICG, J.P. Morgan Asset Management, Neuberger Berman, Tresidor en Triton Debt Opportunities) de nieuwe eigenaren van het bedrijf worden. Fondsen geadviseerd door BC Partners, de meerderheidsaandeelhouder sinds 2015, blijven een minderheidsinvesteerder.

Als onderdeel van de deal zullen de nieuwe eigenaren aanvullende financiering verstrekken om een solide balans te realiseren. Een substantiële injectie van nieuw kapitaal zal een stevige financiële basis bieden voor het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van Dümmen Orange in de komende jaren.

Een meer gefocuste strategie
In de sterk gefragmenteerde sierteeltmarkt implementeert Dümmen Orange een meer gefocuste strategie. Het bedrijf streeft ernaar zijn leidende positie te versterken in marktsegmenten waarin het al kerncompetenties en een hoog niveau van expertise heeft.

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

Publicatiedatum: