Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Smart Sleever' automatiseert het verpakken van potplanten

De robotica-experts van Bosman Van Zaal hebben de "Smart Sleever" onthuld, een robot die het inhoezen van potplanten automatiseert.

In de tuinbouw nemen volumes toe, maar batch groottes nemen af. Het zijn juist de kleine batches die moeilijk te automatiseren zijn, waardoor dit veelal nog handmatig gebeurt. Hierdoor zijn juist de kosten van de kleine batches hoog. De Smart Sleever lost deze zorgen op door planten naadloos en voorzichtig in beschermende hoezen te plaatsen. De Smart sleever is vooral compact; gemakkelijker te integreren en prijsgunstig.

De Smart Sleever gaat niet alleen over het vervangen van handen door machines. Het ontwerp is afgestemd op de diverse behoeften van kwekers:

  • Materiaalmaestro: Minder gevoelig voor hoesspecificaties en kan zowel papieren als plastic hoezen aan, en biedt flexibiliteit op basis van specifieke vereisten.
  • Specialist in kleine partijen: EfficiĆ«nte bouwsteen in verwerkingslijnen voor kleine orders.
  • Integratie-ninja: Integreert naadloos in bestaande verpakkingslijnen, waardoor verstoring tot een minimum wordt beperkt en het gebruiksgemak wordt gemaximaliseerd.
  • Zachtaardig en compact: Kan delicate planten met zorg behandelen, waardoor schade wordt voorkomen en de productkwaliteit wordt gegarandeerd.

Voortbouwen op erfenis van innovatie
Bosman Van Zaal heeft sinds het jaar 2000 een bewezen staat van dienst op het gebied van geautomatiseerd inhoezen met hun Pot Plant Sleever, geliefd bij kwekers over de hele wereld. Met een opmerkelijke inhoessnelheid en zeer geschikt voor grote batch volumes. De Smart Sleever is juist extra interessant bij kleinere batches of lagere volumes.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliƫlaan 4
1432 DG Aalsmeer
[email protected]
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: