Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adomex kiest met behulp van SCEX WMS Guide voor Astro WMS van Consafe Logistics

Adomex kent een rijke geschiedenis, bestaat al sinds 1977 en opereert als importeur en exporteur van snij-/decoratiegroen. Het bedrijf is ambitieus, wil groeien en is continu op zoek naar nieuwe producten, klanten en markten. De ontwikkelingen in de logistieke keten van Adomex gaan snel. Met geautomatiseerde processen en koppelingen op maat maakt Adomex het haar klanten graag gemakkelijk. Het bedrijf kijkt vooruit en blijft investeren in samenwerking, snelle distributie en florerende verbindingen.

Adomex en logistiek
Voor Adomex is logistiek een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Bij het elke dag opnieuw waarmaken van de klantbelofte is veel aandacht voort traceability en kwaliteitscontrole, snelle en efficiënte logistiek, en klantgerichte maatwerkoplossingen.

Directeur Operations Sieto Hoogkamp: "We werken doorlopend aan het optimaliseren van onze logistieke set-up om daarmee de juiste randvoorwaarden te creëren voor winstgevende groei. Ik ben ervan overtuigd dat Astro WMS ons gaat helpen om daarbij de juiste stappen te zetten. Aan SCEX Software Optimization hadden we een prima partner in het selectieproces. Ze hebben niet alleen veel kennis van de markt van logistieke software, maar spreken ook onze taal en snappen hoe onze business in elkaar zit. Dat werkt heel prettig en efficiënt."

Selectie nieuw WMS
Adomex ziet een goed functionerend applicatielandschap als randvoorwaarde voor een effectieve bedrijfsvoering. Er wordt daarom voortdurend gewerkt aan het versterken van dit landschap en een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor een nieuw te implementeren WMS. Als hulpmiddel bij het selecteren hiervan werd SCEX WMS Guide ingezet.

Adomex had als ambitie om een gedegen selectietraject uit te voeren dat moest leiden tot de keuze voor 'het beste WMS voor Adomex'. Belangrijke selectiecriteria waren onder meer de toekomstgerichtheid van de oplossing, de technologie die wordt ingezet, het partnership met de WMS-leverancier en de 'Total Cost of Ownership' in het dagelijks gebruik van het WMS.

"Adomex was op zoek naar een WMS met een rijke standaardfunctionaliteit, uitgebreide mogelijkheden voor dashboards en rapportages en veel gebruiksgemak" aldus Richard Groenewegen die namens SCEX als projectleider voor de selectie optrad. Dit werd gevonden in Astro WMS van Consafe Logistics. Voor Adomex een oplossing die goed past bij de cultuur van het bedrijf en uitstekend aansloot op het Programma van Eisen. Komende tijd werkt Adomex aan de afronding van de implementatie van de nieuwe ERP-oplossing en daaropvolgend wordt de implementatie van Astro WMS gestart.

Managing director Gerard Wijma: "Consafe heeft laten zien dat ze onze uitdagingen goed snappen en de tariefstelling van oplossing in combinatie met kosten van de implementatie zorgen voor een positieve businesscase. Cruciaal voor ons."

Hij geeft aan heel tevreden te zijn met de ondersteuning van SCEX bij de selectie. "Ze hebben ons met hun WMS Guide goed geholpen om met een gestructureerde aanpak snel en efficiënt de juiste keuzes te maken, inclusief een goed onderbouwde businesscase. Eerlijk gezegd waren we in een eerder stadium met een ander adviesbureau al met een selectie gestart. Daar kwamen we tot een shortlist met heel andere WMS-leveranciers en ik ben achteraf gezien heel blij dat we goed naar SCEX hebben geluisterd en het traject opnieuw zijn gestart."

Voor meer informatie:
SCEX
wms-guide.nl

Publicatiedatum: