Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik vind dat echt heel knap"

Kamerlid onder de indruk van teler die ook energiebedrijf werd

Tweede Kamerlid Wytske Postma van NSC bezocht op 18 maart 2024 de aardwarmtelocatie Ammerlaan The Green Innovator, het eerste bedrijf in de sierteelt dat aardwarmte inzette. Voor eigen gebruik én voor andere voorzieningen in de wijk.

Hans Bolscher, voorzitter Geothermie Nederland blikt terug op een geslaagd werkbezoek: "We spraken over de kansen en uitdagingen die bedrijven tegenkomen, wat er nodig is om de opschaling van duurzame warmteoplossingen als geothermie te versnellen en waar de politiek kan helpen. De betaalbaarheid van de transitie voor huishoudens kreeg veel aandacht."

Tijdens het werkbezoek werd eerder die dag een bezoek gebracht aan Eneco, dat huizen voorziet van duurzame warmte via bijvoorbeeld het warmtenet in Ypenburg Den Haag. Door een rondleiding op een aardwarmtelocatie krijgt een Kamerlid meer inzicht in de ontwikkelingen en mogelijkheden van aardwarmte.

Wytske Postma (NSC): "Dit is echt een heel mooi werkbezoek. Ammerlaan heeft laten zien hoe hij geothermie gebruikt en niet alleen zijn kassen, maar ook het zwembad dat hiernaast staat, de school, appartementen in de wijk. Hij is eigenlijk naast dat hij tuinder is, een energiebedrijf geworden. Ik vind dat echt heel knap."

Dit werkbezoek organiseerde de NVDE in samenwerking met Geothermie Nederland en Netbeheer Nederland. Hans-Peter Oskam van Netbeheer Nederland: "We kunnen dit niet alleen redden met alleen netcapaciteit. Warmtenetten en netcapaciteit voor elektriciteitsnetten gaan wat ons betreft echt hand in hand. En we moeten nu aan de slag met de uitvoering en de opschaling daarvan."

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: