Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe uitspraak in Westlandse WOZ-zaak, zelfde uitkomst

Twee kassen, twee WOZ-aanslagen. Klinkt logisch, maar als er sprake is van 'een samenstel', dus eigenlijk één bedrijf, hoe zit het dan? Een Westlandse teler spande een zaak aan tegen de gemeente over de Wet waardering onroerende zaken voor 2020.

Na meerdere gerechtelijke uitspraken, waaronder in 2023, blijft de stand van zaken: twee kassen, twee WOZ-aanslagen, zo leert een uitspraak van het parket van de Hoge Raad. De teler ging in cassatie nadat een eerder hoger beroep niet slaagde.

Hoewel de teler opnieuw geen gelijk krijgt, geeft de rechter wel aan te hebben getwijfeld waardoor toch een uitspraak gedaan is. De rechter vindt dat eerdere uitspraken en onderzoek goed zijn gedaan, maar heeft ook oog voor het zaakoverstijgend belang. Met andere woorden: het moet goed uitgezocht worden.

Het gaat hier om één van drie proefprocedures waarin de sector werk maakt van de WOZ-kwestie. Nog een zaak heeft het inmiddels tot de Hoge Raad gehaald. Het gaat de telers om de energiebelasting die zij moeten betalen. Die hangt af van de WOZ-aanslag.

De uitspraak van 1 maart 2024 is op 15 maart gepubliceerd en hier in detail na te lezen.