De wedstrijd wordt georganiseerd door GreenTech Americas, de Nederlandse ambassade in Mexico, het Nederlandse Business Support Office Querétaro, UTEQ en AVAG. De inzendingen werden beoordeeld op de mate van innovatie, mate van duurzaamheid, presentatie en geschiktheid voor de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse markt. De Nederlandse scale-up viel op tussen de acht inzendingen en kreeg de kans om hun oplossingen voor de Latijns-Amerikaanse tuinbouwmarkt te presenteren op GreenTech Americas aanstaande 12-14 Maart 2024. Quantified Sensor Technology heeft een vliegticket naar Mexico en een stand op de beurs gewonnen. Ook kunnen zij hun innovatie of business idee pitchen op een tijdslot op de GreenTech Stage tijdens één van de drie dagen van de show.


FireFly bij Agro Care

Scale-up uitdaging
De scale-up wedstrijd werd voor de vierde keer georganiseerd door GreenTech Americas. Het geeft jonge bedrijven uit Nederland direct toegang tot de Latijns-Amerikaanse tuinbouwmarkt en merkbekendheid.

"Precisietuinbouwsensoren, meer telen met minder"
Quantified Sensor Technology ontwerpt en produceert draadloze sensoren voor de (glas)tuinbouw markt. “We zijn al een aantal jaren actief in de high tech glastuinbouw In Europa, Afrika en Australië. In gebieden als de Mediteranee, Afrika en Latijns America zorgt klimaatverandering voor grote uitdagingen t.a.v waterbeschikbaarheid. Onze sensoren zijn “draadloos, zeer betaalbaar, eenvoudig te bedienen en bieden telers hulpmiddelen om hun waterverbruik te verminderen. Daarom zien we kansen om ook deze markten te gaan bedienen” .

Jury
De jury bestond uit Wendele van der Wiele (Nederlandse Ambassade in Mexico), Frank Hoogendoorn (Nederlandse Ambassade in Mexico), Steven Büter (NBSO), Annie van de Riet (AVAG), Bernardo Carranza (UTEQ) en Mariska Dreschler (GreenTech). Ze kozen voor Quantified Sensor Technology zoals die is: Bruikbaar voor verschillende technologische niveaus, een optie voor bestaande platforms en het biedt een betaalbare en duurzame oplossing. Ze hebben ook geweldige kansen voor de Mexicaanse markt.

Voor meer informatie:
Quantified
Langegracht 70
2312 NV Leiden
Tel: +31 6 45 42 21 78
info@quantified.eu
https://www.quantified.eu