Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plant én klant zijn koning bij RM Plants

Tholen - Als iemand weet hoe hij een plant moet verkopen is het Rémi van Adrichem. In korte tijd heeft hij zijn nog jonge bedrijf RM Plants uitgebouwd tot een van de grote spelers in de mediterrane én tropische planten, terwijl de recent opgetuigde showroom een stukje winkelvloer is waar menig tuincentrum zijn vingers bij zou aflikken.


Rémi van Adrichem

Opgegroeid op de kwekerij met toen al veel passie voor planten had Rémi al op jonge leeftijd door dat niet primair de teelt maar vooral de handel zijn interesse had en in 2010, na een snelle internationale carrière in de plantenhandel, besloot hij tot het oprichten van zijn eigen bedrijf. Van een handelskwekerij wel te verstaan, want in die vorm kan hij beide naar hartenlust combineren.


Blik in de showroom

"Zo commercieel mogelijk"
En misschien wel als geen ander. Dat blijkt in de eerste plaats uit de tamelijk unieke want op weinig kwekerijen zo groot opgezette presentatieruimte. Rémi wil het product ‘zo commercieel mogelijk’ presenteren, waarmee hij niet ‘hardcore verkoop’ bedoelt maar wel het zoveel mogelijke inspireren en verleiden van de consument. In de showroom, een creatie die tot stand is gekomen in samenwerking met Pascal Koeleman en Rudi Tuinman van 2Dezign, worden de planten gecombineerd met de mooiste toegevoegde waarde, dat Rémi overigens voor de volle 100% rechtstreeks van de bron importeert. Dat scheelt discussies over marges en geeft hem de optimale vrijheid de showroom, die natuurlijk nooit af is, voortdurend te kunnen blijven finetunen.


Het verkoopconcept Home, Trends & More by RM

Visie
Deze meer commercieel insteek is iets wat collega-kwekers naar zijn idee nog veel te weinig in de vingers hebben. Zelf vatten hij en collega’s de missie van RM Plants samen in de nieuwe ‘visie’ die de kwekerij recentelijk presenteerde: ‘We inspire, we advice, we produce, we deliver.’ “Daar zit alles in: we produceren en leveren planten en we inspireren en adviseren de klant graag over de optimale presentatie, het assortiment en prijsstelling.”


Blik in de showroom

Uit alle hoeken van de wereld
Dat hij, en met hem de 42 man die er inmiddels werken, iets goed doet, blijkt voorts uit de groei van het bedrijf. In eerste instantie huurde RM Plants een kas in De Kwakel, maar die was na goed twee jaar alweer te klein. In 2014 werd drie ha grond aangekocht op de huidige locatie, eind vorig jaar werd de buurman van nog eens drie hectare erbij gekocht en werd de kas verdubbeld. Recentelijk zit de groei vooral in de tropische planten, dat men voor een belangrijk deel heeft kunnen uitbouwen dankzij een participatie in een grote kwekerij in Honduras (dat 200 ha productieareaal heeft). De mediterrane handel komt in hoofdzaak van een tiental kwekerijen in Italië en Spanje met wie RM Plants concrete langjarige productiecontracten heeft afgesloten. Tot slot is er een klein beetje import uit Azië.


Kijkje in de kwekerij

In zekere zin is RM Plants een logisch gevolg van een aanloop die Rémi perfect geoutilleerd heeft om juist dit bedrijf uit de grond te stampen. Alsof het er, na een jeugd op de kwekerij, de Middelbare Tuinbouwschool (met specialisme handel), een flitsende internationale carrière bij de Deense plantenexporteur Bøg Madsen wel van móést komen. Tegelijkertijd is het voor nu wel even welletjes: het bedrijf staat, nieuwe plannen, die in het achterhoofd ongetwijfeld liggen te broeien, zijn voor volgend jaar.

Voor meer informatie:
RM Plants
Rémi van Adrichem
Tel.: +31 (0)297 381100
rva@rmplants.nl
www.rmplants.nl