Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Artemis eert Willem Ravensberg met award

Artemis heeft voormalig bestuurslid Willem Ravensberg geëerd met de Artemis Award, die bedoeld is voor personen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de doelstellingen van Artemis. Willem Ravensberg is de eerste ontvanger van deze award, die voortaan zijn naam zal dragen, vanwege zijn aanzienlijke inzet voor duurzame landbouw, zowel nationaal als internationaal.

De impact van Willem Ravensberg op de verduurzaming van de land- en tuinbouw wordt door Artemis als van onschatbare waarde beschouwd. Ravensberg, die tot aan zijn pensionering bij Koppert werkte, heeft zich beziggehouden met onderzoek naar nieuwe natuurlijke vijanden van plagen in gewassen, bekleedde de functie van manager R&D en richtte zich op het microbiële leven, waaronder schimmels, bacteriën en nematoden.


links: Bart Sosef (bestuursvoorzitter Artemis), rechts: winnaar Willem Ravensberg

Naast zijn wetenschappelijk werk op het gebied van registraties promoveerde hij in Wageningen op de ontwikkeling en registratie van micro-organismen. Daarnaast heeft Ravensberg een belangrijke rol gespeeld als belangenbehartiger, onder andere als lid van het bestuur van Artemis en als president van de International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA) tussen 2013 en 2018, waar hij nog steeds actief is op andere functies.

Artemis Award: Erkenning voor uitzonderlijke bijdragen aan duurzame land- en tuinbouw
Artemis kent de award toe aan personen die werkzaam zijn in of verbonden zijn aan de Nederlandse agribusiness en die dienen als boegbeeld voor een sector of organisatie. Kandidaten moeten een aantoonbare invloed hebben gehad op de ontwikkeling en vooruitgang in biologische gewasbescherming en weerbare teelt, waarbij motivatie en betrokkenheid verder gaan dan alleen de arbeidsrelatie. Extra criteria omvatten betrokkenheid bij vertegenwoordigende organisaties, relevante publicaties en doorbraken in productontwikkeling. Willem Ravensberg voldoet aan al deze criteria.

Uitreiking tijdens Algemene Ledenvergadering
De officiële uitreiking van de award vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van Artemis op 7 december 2023. Met deze ceremonie wordt een eervol tijdperk afgesloten. Bestuursvoorzitter Bart Sosef had de eer om de prijs aan Willem Ravensberg te overhandigen, waarmee zijn buitengewone bijdrage aan de sector werd erkend.

Klik hier voor een nader profiel van Willem Ravensberg en/of lees hier zijn column 'Accepteer dat grenzen zijn bereikt en dat niet alles kan', waarin hij ingaat op de uitdagingen waar verduurzaming en duurzaam telen mee te maken hebben.

Publicatiedatum: